Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hovrätten fastställer 2,5 år för våldtäkt

Domen på två år och sex månaders fängelse för en 47-årig man som i Gävle tingsrätt dömdes för en våldtäkt i Hofors i somras fastställs nu av hovrätten.

Gärningsmannen träffade kvinnan vid ett restaurangbesök. Mannen och kvinnan som inte kände varandra sedan tidigare blev sedan medbjudna till en efterfest.

Där började de tala med varandra vilket slutade med att kvinnan följde med mannen hem – dock i tron om att det inte fanns något sexuellt dem emellan.

Det var i mannens hem som våldtäkten skedde. Den 47-åriga gärningsmannen hade upprepade gånger ofrivilligt sex med kvinnan. Mannen har dock hela tiden hävdat att hon varit med på samlagen.

I domstolen har därför ord stått mot ord, men rätten ansåg slutligen att kvinnans berättelse var mer trovärdig. Även den tekniska bevisningen har stött hennes version.