Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

HSB om bostadsbristen i Hudiksvall: "Man riskerar att tappa intressenter"

/
  • Ingemar Sandehult har byggt tre lägenheter i Enånger och har planer på att bygga ytterligare 12 stycken.

Det finns intresse för att bygga bostäder i Hudiksvall, men avsaknaden av mark sätter stopp för många.

Annons

HSB visade tidigt intresse för att bygga på Kattvikskajen och inväntar nu den fortsatta politiska gången.

– Det som kommunen riskerar när det inte finns färdig mark att bygga på är att man tappar intressenter som kanske väljer att bosätta sig i en annan kommun, säger Anders Wallner, ansvarig för nyproduktion för HSB Södra Norrland.

Läs även: Bostadsbrist ger högre villapriser

Över 70 personer har hört av sig till HSB och meddelat att de vill flytta in i en lägenhet på Kattvikskajen, om HSB får bygga lägenheter där i framtiden.

– Vi för en diskussion med kommunen och vi vill gärna bygga där, säger Anders Wallner och berättar att han möter en stor efterfrågan hos intressenter om centrala lägenheter i Hudiksvall.

Utanför centrala Hudiksvall är det lättare att få tag på mark att bygga på. I Enånger är det privata intressenter som påbörjat en omgörning av den stora industrilokalen i Haga. Ingemar Sandehult köpte lokalen tillsammans med Marie Kolbengtsson och har byggt tre lägenheter. Och hos kommunen ligger en bygglovsansökan om ytterligare 12 lägenheter.

– Det fattas bostäder, det är därför som vi väljer att satsa. Vi har ett intresse för bygden, vi vill att Enånger ska vara levande. Vi privata aktörer har egentligen inte större möjligheter än kommunala att bygga, men jag tycker att det är bra med privata aktörer. En monopol-ställning är aldrig bra, säger Ingemar Sandehult.

Läs även: Hudiksvallsbostäder bäst i länet