Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hundkapplöpning i 70 knyck

Det blev traditionsenlig hundkapp på Järbobanan under midsommardagen. I 70 kilometer i timmen jagade hundarna haren framför en överförtjust publik.

Annons

– Det är endast på SM jag sett mer publik, säger Katarina Lindberg som sitter med i tävlingskommittén för Gästrike Hudkapplöpningssällskap.

Midsommartävlingen i Järbo har genom åren fått ett gott ryckte om sig och därför lockar den många tävlanden och publik från hela Sverige. De som hade tagit sig längst för att närvara vid helgens tävlingar var ett gäng från Älvsbyn, väster om Luleå.

I tolv lopp tävlade 63 hundar. När burarna öppnades vid start så fullkomligt kutade de ut för att jaga den vita tygkaninen runt banan i nära 70 kilometer i timmen.

I ett försök att vinna storkovan var det många i publiken som under dagen satsade en slant och spelade på loppen.

– Vi har vunnit två av tre lopp, men det är mest bara roligt. Det är inte mycket det handlar om, säger Ola Jonsson från Sandviken.

Nej så mycket pengar rör det sig inte om när man spelar på hundkapplöpning. Däremot vinner hundarna desto mer. Som högst vann den hund som snabbast lyckades jaga tygharen i mål dryga tusen kronor.

Annons