Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur kan en elvaåring bli avstängd?

Vi satt ett gäng killar och diskuterade det som stod i tidningen om elvaåringen som har blivit avstängd ett år från allt fotbollsspelande i sin klubb Järbo IF. Avstängd? Vad är det för ord att använda?

Annons

Cantona blev avstängd åtta månader för en karatespark mot en kille i publiken. Den här killen får fyra månader längre straff och han är elva år. Vad har han gjort undrar vi?

Det visar sig att killen har uppmärksammat tränarna vid en samling på att hans kompis räcker upp handen och att han borde få svara.

Den spontana reaktionen hos oss är: Vilken reko kille som står upp för sin kompis. Men det tycker inte hans tränare som anser att han är stökig och därför skickar ut honom ur rummet. Då i affekt och i stridens hetta vräker grabben ur sig några väl valda ord till tränaren. Är det förnedrande att lämna rummet själv inför alla kamrater och tränare? Kan det vara så att när grabben får lämna rummet själv känner han utanförskap, ilska, ledsamhet, skuld och skam? Kan både vuxna och barn bli utåtagerande när man känner dessa känslor? Naturligtvis!

Alla vi som satt vid frukostbordet och pratade har ett förflutet som kriminella, narkomaner och alkoholister. Förutom det som nämns här ovan har vi en till gemensam nämnare och det är utanförskap.

Att känna sig utanför, att inte passa in, att ständigt få höra att man är annorlunda eller speciell, är det absolut värsta man kan känna som barn. Alla barn vill ha uppmärksamhet och kan man inte vara bäst på att vara bäst får man bli bäst på att vara sämst.

Vi undrar hur tre tränare som dessutom är lärare till yrket och en ordförande kan ha tagit sig friheten att stänga av, smaka på det ordet, stänga av en kille som är elva år och som älskar fotboll från att spela fotboll under tolv månader!

Snälla, kan inte ni fyra träda fram med namn och bild i tidningen och förklara er precis som William fick göra!

Vi håller på dig, William!

Grabbarna på Birka halvvägshus

Johan, Anders, Daniel, Dennis och Jussi

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons