Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hur konkurrerar jag med dem som har betald arbetskraft?


Jag är en företagare som har fyra anställda.

Av dessa fyra är alla anställda utan bidrag. Jag betalar skatt, sociala avgifter, moms med mera. Det jag bedriver är bilvård eller det man kallar rekond.

Att utföra en helrekond tar cirka fem timmar beroende på bil. Jag är tvungen att hålla ett marknadsmässigt pris och ta från 2 000 till 3 000 kronor för det. Det är lön, sociala avgifter, hyra, medel och så vidare.

Hur i hela fridens namn kan en, förlåt flera nystartade, firmor erbjuda denna tjänst inklusive lackskydd för 900 kronor?

Detta är orimligt!

Arbetsförmedlingen, eller vem det nu är som bestämmer, slår undan benen för oss seriösa företagare.

Jag har haft tankar på att säga upp personalen och ta in fas 3:are som jag får betalt för att ha. Hur ska en seriös företagare konkurrera med en som har betald arbetskraft? Jag fattar inte det.

Mina fyra anställda lär tyvärr snart få gå. Jag kan inte konkurrera med betald arbetskraft.

Visserligen är de inte utbildade inom området men det spelar ingen roll, kunden går efter plånboken.

Jag råder alla att inte öppna eget inom rekond. Konkurrensen är så orättvis. Fan, att man har fyra fina duktiga arbetare som jobbar och sliter som jag lär säga upp. Och det är inte mitt fel.

Tyvärr är det ert fel, som röstat fram dessa idiotiska regler.

B rekond

LÄS OCKSÅ:

ARTIKEL: Lönebidrag ger snedvriden konkurrens

LEDARE: Konkurrens på olika villkor

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare