Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur motverkar vi djungelns lag?

Annons

Hur får vi ett mänskligare Sverige? Hur motar vi attityder och beteenden i samhället som bufflighet, rofferi, hot och att gå med skygglappar när något fel händer?
Hur ska vi motverka att djungelns lag får råda i Sverige där störst går först och man sköter sig själv och skiter i andra?
Kristdemokraterna tycker inte att den starke ska kunna kapa åt sig mer än den svage. Vi vill ha ett samhälle där man behandlar andra som man själv vill bli behandlad. Vi vill bryta utanförskapet för dem som saknar arbete. Vi vill göra något åt återvändsgränden för de långtidssjuka. Vi vill ge människor på flykt möjlighet till ett liv i frihet och säkerhet.
Tack vare Alliansregeringens ansvarsfulla politik, som gjort det möjligt att aktivt motverka den ekonomiska krisen, har Sverige klarat sig bättre än de flesta andra länder genom den värsta ekonomiska påfrestningen sedan 1930-talet.
Mycket är bra – men vi är inte nöjda. Kristdemokraterna vill arbeta för ett mänskligare Sverige.
Inför valet 19 september har vi presenterat viktiga åtgärder i våra 89 vallöften. Utöver åtgärder för att få fler jobb innehåller också satsningar på en säker vård utan köer, och en tryggare äldreomsorg.
Med en rödgrön valseger väntar en ofrihetschock. I ett sådant Sverige får människor och familjer mindre att säga till om. Kristdemokraterna vill däremot bevaka politikens gräns mot det civila samhället och slå vakt om privatlivet.
Det är familjerna som ska bestämma vem som ska vara hemma med den nyfödda eller med ettåringen – inte politikerna.
Regelkrångel och restriktioner kan i många fall utgöra ett onödigt hinder för människor och företag. Norr om Dalälven lever många på det som jorden och skogen producerar.
Kristdemokraterna vill värna om småskaliga jordbruk i glesbygden. Vi föreslår därför att stöd till småskalighet särskilt beaktas inom ramen för landsbygdsutvecklingsprogrammet liksom i anslutning till det särskilda stödet för Norrlandsjordbruket.
Vi vill slå vakt om basindustrins förutsättningar genom en långsiktig och ansvarsfull energipolitik och en rimlig beskattning av transporter – nej till kilometerskatt.
Kristdemokraterna vill att taket i a-kassan årligen ska räknas upp med prisbasbeloppets utveckling. Det är ologiskt att socialbidragsnormen och taket i sjukförsäkringen räknas upp varje år för att möta prisutvecklingen, men inte a-kassan.
Kristdemokraterna vill arbeta för ett mänskligare Sverige.
Ett mänskligare Sverige där inte den svage är en förlorare i kampen mot den starke. Vi tar ansvar för politiken.

Lennart Sjögren , partisekreterare , riksdagskandidat ( kd)
Steven Crosson, riksdagskandidat (kd) Maria Karström , riksdagskandidat (kd)

Mer läsning

Annons