Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hur ska ni få ny personal?

Angående uppsägningarna som troligtvis kommer att ske på Sandvik, om inte ett under sker i ekonomin.

Jag har fått den uppfattningen från flera håll att Gossas vill ha kvar ”de gamla rävarna” för deras kompetens. Visst, inget konstigt med det även om en 35–40-åring troligen är minst lika kompetent. Men däremot undrar jag hur de ska få ungdomar intresserade av att komma tillbaka till Sandvik när de som inte får avtalspension börjar gå i pension om cirka fem år?

Av de yngre som blir uppsagda kommer med stor sannolikhet många tvingas att söka jobb på annan ort (=familjer flyttar) och för övriga kan förtroendet för Sandvik bli skadat. Hur ska de då få in ny personal när ekonomin vänder? Och förresten, om de måste ta in helt ny personal sedan hur mycket kostar det inte att lära upp dem då?

En annan tanke som slagit mig är att det är många 60+ som vill gå hem. De vill inte jobba längre, de vill inte lära sig mer eller ta mer ansvar. De vill avveckla, vilket jag kan förstå. De flesta av dem har jobbat kanske 40 år på företaget. Är inte det något de skulle vara värda?

Det här är lite funderingar som jag skulle vilja få klarhet i. Hur tänker man? Vilka motiv finns? Hur väger man för- och nackdelarna mot varandra?

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel