Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hur var det att få stipendium?

Hallå där Linnéa Eklöf Eriksson, tidigare en del av Arbetarbladets Primaredaktion och en av årets Zontastipendiater.

– Oväntat. När de började dela ut stipendier på studenten höll jag på att rensa kort på kameran. Och så plötsligt ropade de upp mitt namn.

Du blev dubbelt belönad dessutom?

– Ja, jag fick också ett stipendium för goda studieresultat på 500 kronor.

Vad har du gjort för pengarna?

– Jag hade oturen att inte ha något sommarjobb så jag har fått njuta av sommaren i stället. Då har det varit bra med lite fickpengar till kläder och fika.

Vad händer nu efter studenten?

– Nu på onsdag är det upprop på Högskolan i Gävle där jag ska läsa till informatör och kommunikatör. Jag vill jobba med människor. Jag älskar att träffa nytt folk så det ska bli spännande.

Du tillhörde den sista kullen medieelever på Borgarskolan, har skrivet för Primaredaktionen på Arbetarbladet under året som varit och fick stipendium för en novell du författat. Har du skrivarambitioner?

– Jag har nog känt mig som en författare eller journalist ända sedan jag var liten. Min första novelltävling vann jag när jag var sju år. Så ja, jag har nog sådana ambitioner.