Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Husvagnsman får skärpt straff för barnvåldtäkt

En Gävlebo i 45-årsåldern hade upprepade samlag med en 14-årig flicka i sin husvagn – nu döms han till två år och åtta månaders fängelse för barnvåldtäkt.

För ett knappt år sedan dömde tingsrätten mannen, hemmahörande i Gävle, till ett års fängelse för sexuellt utnyttjande av barn.

Han hade mot ersättning haft fem fullbordade samlag och vid två tillfällen oralsex med en 14-årig flicka, under hösten 2012.

Flickan var socialt utsatt och lider av en diagnos.

Övergreppen ägde rum i mannens husvagn parkerad i en Stockholmsförort.

Nu har hovrätten meddelat sin dom – som innebär en rejäl straffskärpning.

Mannen döms för barnvåldtäkt till två år och åtta månaders fängelse. I stället för 60 000 kronor i skadestånd ska han betala 115 000 kronor, för kränkning och sveda och värk, till flickan.

Dessutom fälls tre andra män, tidigare friade av tingsrätten, mellan 40 och 60 år som utnyttjat flickan sexuellt. En av dem för medhjälp till barnvåldtäkt och de två andra för köp av sexuell tjänst.