Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I dag är det 74 dagar kvar

Manuel Echeverría (S) svarar Ziita Eriksson (M) angående Moderaternas grundsyn som han inte tycker att de ska försöka införa på EU-nivå.

Annons

I dag är det 74 dagar kvar för att bestämma vilket parti som ska företräda oss i EU-parlament.

Ziita Eriksson (M) säger att det handlar om deras grundsyn på människor. Vi känner Moderaternas grundsyn i Sverige.

Under Carl Bildts regering kastade ni er mot de svaga i samhället, stängde AMU-center och de studerande slutade mitt i utbildningen. I dag minskar budgeten till utbildningar. Varje dag när vi läser tidningen ser vi samma film, många nya arbetslösa, flera som söker socialbidrag, mer brott, minskade löner för att fortsätta arbeta, samtidigt som en vd från banken kan få 120 miljoner som pension.

Vår valuta sjunker, matpriserna stiger, ungdomar lämnar sin sambo och flyttar tillbaka till sina föräldrar, medicinen kostar mer, priset ökar dag för dag.

Ni har gjort det som var nästan omöjligt. Ni har förvandlat ett stolt och rikt land till ett folk som inte kan tro det som händer i dessa dagar och när man frågar regeringen har de inga svar och säger att det ska bli bättre i framtiden. Jag tror inte på det. Jag tycker inte om Moderaternas grundsyn. Med er grundsyn har Sverige en stor arbetslöshet, industrier minskar produktionen och ni straffar de arbetslösa. Är det den grundsynen ni vill införa på EU-nivå?

Du Ziita nämner inte att det finns 27 000 kärnvapen i världen och hela Sverige har bett regeringen att rösta i EU för att man ska sluta tillverka sådana monstruösa vapen. Ska regeringen göra det?

De största utmaningarna är miljön, arbete, energi och utbildning. De är de stora frågorna som EU måste lösa.

Samma pengar man kan tillverka kärnvapen för kan man använda till arbetet för att förbättra miljön, arbetet för att hitta ny energi för att inte fortsätta vara beroende av oljan, att ge utbildning så att ungdomar kan förbereda sig för konkurrensen som ökar varje dag inom industrin.

Ryssland ägnade 70 år åt att tillverka vapen, och alla har sett resultatet.

ledamot Gävle arbetarekommun,

EU-gruppen

Mer läsning

Annons