Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

I dag är det julmarknad i Tobo

På fredagen var det stora förberedelser i Tobo. I dag invaderas nämligen det lilla samhället av knallare. Över 85 utställare närvarar vid fjärde upplagan av Tobo julmarknad, vilket är rekord.

Det blir julmusik i det kända Eric Sahlström institutet, servering med mat och fika och utöver det allt som hör advent och julen till.

– Vi säljer glögg, pepparkakor, saffransbullar och det är inte bara lokala marknadsstånd. I år kommer det en massa externa knallare hit, berättar Folkets hus ordförande, Tage Elvin, tillika chef över arrangörsstaben.

Det blir fjärde gången som det lilla Norduppländska samhället Tobo anordnar julmarknad. Arrangemanget har vuxit år för år, men dagens marknad slår alla tidigare rekord. Över 85 utställare har anmält sig.

– Att det skulle bli så här stort hade vi aldrig drömt om när vi började för tre år sedan, säger Tage Elvin.

De 40-tal Tobobor som jobbar med marknaden vill visa att Tobo är värt att besök. Orten har tidigare haft kiosk, affär och bensinmack. Nu är alla serviceinrättningar nedlagda.

– Vi är 630 själar som bor här, förra året kom över 2 000 besökare till julmarknaden. Det här är vårt sätt att visa att Tobo fortfarande finns kvar på kartan, säger en stolt Tage Elvin.