Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

I ett Uppsala län för alla får alla barn möjlighet till en bättre fritid

För oss moderater i Tierp och Älvkarleby är det viktigt att vi ser alla, särskilt de som inte kan göra sin egen röst hörd.

Därför är vi som riksdagsledamot och gruppledare i kommunen stolta över att vi nu kan presentera ytterligare en satsning på barn i ekonomiskt utsatta familjer. Tack vare Allianssamarbetet kan vi ge alla barn möjligheter till ett bättre liv; med satsningar på skolan, ekonomiskt stöd till familjen och bidrag till en mer meningsfull fritid.

Fritidsaktiviteter ger inte bara den direkta nyttan av nya kunskaper och en bättre hälsa för dem som sportar. De erbjuder ett annat socialt liv utanför skolklassen, något som kan betyda väldigt mycket. Det innebär också att andra vuxna ser barnet i ett annat sammanhang, grabben som är stökig i klassen kanske trivs mycket bättre på fotbollsträningen.

Barn i ekonomiskt utsatta familjer deltar inte i organiserade fritidsaktiviteter lika mycket som andra barn. Det är ett problem. Därför inför Moderaterna och Alliansen nu en fritidspeng för barn i mellan- och högstadiet som bor i hushåll med försörjningsstöd. Det ger en bättre möjlighet till ett annat sammanhang för dessa barn i de viktiga tonåren. Dessutom har det särskilda bidraget för barn inom ramen för bostadsbidraget höjts och mellan år 2009 och år 2013 har det satsats drygt 140 miljoner kronor på att förbättra arbetet med föräldrastöd i landet.

Moderaterna och Alliansen värnar om att skolan måste ge så bra möjligheter för alla barn som det bara går. Lärare och skolmiljö är särskilt viktigt för de barn som inte får tillräckligt stöd hemifrån. Därför satsar vi ordentligt på skolan. Högre lärartäthet och satsningar på lärare, lågstadielyft, obligatorisk läxhjälp, förstärkt sommarskola, ökad undervisningstid i matematik och svenska, en tioårig grundskola och tidigare betyg är en del av de viktiga satsningar vi genomför för att bättre se, fånga upp och utveckla varje elev. I Tierp och Älvkarleby satsas nu ytterligare omkring 8 miljoner kronor.

Moderaterna och Alliansen i Tierp och Älvkarleby fortsätter att jobba för att se, fånga upp och utveckla varenda unge. Med satsningar på skolan, med ett större ekonomiskt stöd till familjen och den nya fritidspengen för en bättre fritid ger vi barn och ungdomar bättre möjligheter till ett rikt liv, nu och i framtiden.

Marta Obminska (M)

riksdagsledamot för Uppsala län

Daniel Blomstedt (M)

gruppledare Moderaterna i Tierp

 

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel