Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

I helgen är det premiär

De gör i ordning entréerna.

Och sätter dit betongskydd vid dragracingbanan.

I helgen öppnar miljonbygget Tierp Arena.

Annons

Det är bråda dagar både för de som jobbar praktiskt på arenan och informatören Patrik Larsson. Mellan alla frågor om entrépriser och ackreditering av journalister berättar Larsson för Arbetarbladet om säkerhetsarbetet.

– Just nu lyfter vi dit betongbarriärer på sidan av banan. De måste stå emot bilar som kommer i några hundra kilometer i timmen, så att de hålls kvar på banan.

Vid målet blir det en betongbarriär med ett stängsel uppe på samt ett sandfång.

Arrangörerna håller också på att färdigställa entréerna. Det går att campa på området och Larsson har tipsat folk om hotell. Det finns ett 15-tal matvagnar, ett mattält samt en marknadsgata på området.

– Arenan är fortfarande en byggarbetsplats. Allt ska vara klart till EM-deltävlingen i juni.

Arrangörerna har i det här läget ingen sammanställning på hur många biljetter som sålts. De avyttras både på nätet och på plats. Men Larsson vet att det kommer journalister och åskådare från både Tyskland och England. 170 tävlingsteam deltar.

– Vi hade hoppats på 150.

Trots att den kalla vintern satte käppar i hjulet menar Larsson att projektet gått otroligt smidigt med tillståndsgivning och allt.

– Det har gått på ett år, vilket är helt overkligt i det här sammanhanget.