Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

I kväll ska inte Senatore ge bort bollen så lätt

Sebastian Senatore sattes under hård press mot Gais senast.
Och enligt honom själv orsakade han det avgörande baklängesmålet.
– Nu ska jag ta revansch på mig själv, säger Gefle IF:s vänsterback inför kvällens hemmamöte med Örebro SK.

På försäsongen förklarade Sebastian Senatore för Sporten att tiden i hans ursprungsland Uruguay har lärt honom att ”alltid, alltid vara på tå.”

Nu har Senatore spelat varje minut i allsvenskan sedan debuten i tredje omgången mot Malmö FF i slutet på mars.

Och inför kvällens hemmamatch mot Örebro SK påpekar han att det finns mycket kvar att uträtta.

– Jag lär mig mer och mer för varje match. Jag har kommit in i laget på ett bra sätt, men det går fortfarande att minimera misstagen, säger Senatore.

I matchen mot Gais senast kunde Wanderson do Carmo retfullt enkelt göra matchavgörande 2–1, efter ett svagt försvarsarbete från GIF. Senatore kritiserar sig själv när situationen kommer på tal.

– Det började ju med en långboll mot Wanderson. Jag borde ha agerat annorlunda när bollen väl damp ner. I stället kunde Lycén (Tommy) slå ett inlägg som det senare blev mål på.

– Jag hoppas att det var en engångsföreteelse. Nu ska jag ta revansch på mig själv. Det kändes jävligt tungt efter förlusten mot Gais.

Var det jobbigt att Gais valde att mestadels anfalla på din kant?

– Jo, men så där har de spelat även tidigare år. Det var mest under matchens första halvtimme det kändes tungt. Samtidigt var det lite svårt att hantera underlaget.

Senatore har alltså startat fyra av de sex första omgångarna, och hans främste konkurrent på vänsterbackspositionen just nu är Jens Portin, som nyligen blivit tillgänglig för spel på nytt efter en fotskada.

Känner du någon press?

– Man känner alltid en viss press. Det gäller att prestera hela tiden. Jag tror ingen spelare i laget sitter säkert på sin position.

Inte ens Bernhardsson?

– Haha, det vågar jag inte yttra mig om. Det är hela tiden upp till tränarna att ta ut bästa elvan. Jag är glad över att turen kom till mig, och jag hoppas att det går bra framöver.

Senatore har god koll på kvällens motstånd.

– Örebro spelar en snabb och teknisk fotboll. De har målfarliga anfallare, vi måste få stopp på dom. Det gäller att gå ut och visa aggressivitet, men samtidigt vara kall.

n Portin om Senatore

”Han har en väldigt känslig vänsterfot, som han kan slå riktigt fina inlägg med. Det är en skicklig passningsspelare som visar upp en bra attityd på planen. Han är också en riktigt trevlig kille vid sidan om.”