Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I tält på Getaway – för att träffa dig

Annons

Såklart gör man inga programförklaringar mitt i sommaren, inte orkar nån ta in nåt utöver ett yxmord i Mid-somer kanske och det mesta man mäktar med att prata om är vad man ska äta till lunch, om man alls ska äta nån i värmen.

Sånt är ju läget. Men jag vill ändå passa på och ta tillfället i akt och berätta att vi gör nåt som vi inte brukar göra i nästa vecka och orkar du inte med att ta in det och reagera på det nu så kan man ju faktiskt klippa ut den här texten (det är inte så väldigt jobbigt) och spara den nånstans och sen ta fram den till hösten och bli upprörd eller komma med kloka synpunkter då, det är helt okej.

Men eftersom det här händer nu. Så förklarar jag också det nu. Och ja, jag vill väldigt gärna ha reaktioner.

Så vad handlar det om.

I nästa vecka arrangeras Getaway Rock i Gävle. Det är en ganska stor hårdrocksfestival kan jag berätta för den som av en händelse missat det.

Och uppe vid Gasklockorna, inne på festivalområdet, kommer det att finnas ett tält med toppigt tak och en soffa i, kanske kristallkronor också (förstå vad fint).

Det är vårt tält (well, vi hyr det förstås). I det där tältet kommer det att finnas folk som jobbar på Arbetarbladet, och jag kommer att vara där nästan hela tiden.

Man skulle alltså kunna säga att vi blir en del av festivalen. Genom att vi finns där med vårt lilla tält.

Samtidigt bevakar vi förstås vad som händer. Vi ska, precis som vanligt, recensera banden som spelar (inte alla gubevars, men de stora), vi ska skriva om roliga saker som händer och om jobbiga (och jag ha en plan om att försöka ta reda på varför det inte verkar finnas några kvinnliga hårdrocksmusiker, inte om man kollar på programmet på till exempel Getaway Rock i alla fall).

Det är viktigt. Själva stommen i det vi gör är ju att hålla koll på och tycka till om allt (nåja) som händer i nöjesvärlden. Jag själv tycker ju att vi gör det rätt bra, men jag är ju onekligen en aning partisk.

Men samtidigt är det viktigt att vi inte bara sitter och väss-ar pennorna inne på redaktionen och skriver små fyndiga texter om olika grejer. Vi måste finnas där folk är. Och inte bara göra det med recensentens distans till det som händer. Utan faktiskt vara med.

För att träffa er som läser tidningen. För att träffa dem som inte läser tidningen. För att prata med folk. Få idéer och synpunkter och en chans att berätta vilka vi är och vad vi gör (och dessutom, i just det här fallet, förbättra munhälsan hos festivalbesökarna eftersom vi har ett gäng tandborstar som vi tänkte dela ut).

I min värld gör det oss både bättre och angelägnare.

Och den som undrar varför vi inte finns på plats med ett tält på till exempel Bangen som pågår i Sandviken just nu, eller på bluegrassfestivalen i Torsåker eller på country-festivalen i Furuvik så svarar jag att det borde vi naturligtvis också vara. Nu är vi inte det, inte i år. Men kanske nästa.

Det liknar en programförklaring, jag vet. Men jag vill i alla fall träffa just dig. Och alla dina kompisar. Och resten också. Ungefär så.

I nästa vecka finns jag och några makalöst trevliga kolleger ett tält på hårdrocksfestivalen så kom väldigt gärna förbi och säg hej.

Bra just nu:

* Västra Gästrikland. Hofors, Torsåker, lyllo mig som har fått utflykta dit i veckan.

* Uteserveringar.

Mer läsning

Annons