Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

I Tobohusen lever de på hoppet

Petter Lindström har kämpat länge för att de slitna husen på Skolvägen i Tobo ska rustas upp. Problemet har tagits upp i Sveriges televisions program Uppdrag granskning.

Efter åratal av klagomål och ägarbyten börjar hyresgästerna på Skolvägen i Tobo att tröttna. Arbetarbladet har flera gånger rapporterat om frågan och nu har även Svt:s Uppdrag granskning tagit upp problemet. I teveprogrammet förra veckan berättade Petter Lindström, som företräder hyresgästerna, om stora vattenskador, mögel, trasiga fönster och dörrar.

– Vi kommer att göra en oberoende utredning av alla berörda lägenheter och alla brister kommer att åtgärdas, säger Michael Sterner, styrelseordförande för hyresvärden Aros Energideklaration AB, i en kort kommentar till Arbetarbladet. Samma sak sa han till Uppdrag gransknings reportrar.

Petter Lindström är luttrad efter att ha bott i området i sammanlagt 30 år och sett det förfalla. Han har svårt att tro på hyresvärdens löfte.

– Signalen direkt från hjärtat är ju att man inte ska ha några större förhoppningar. Men jag vill ju naturligtvis hoppas och tro på hyresvärden, säger han.

Han säger att hyresgästernas krav egentligen är ganska anspråkslösa.

– Vi vill inte ha någon lyxrenovering. Vi vill bara att de tar bort det här otroligt nedslitna, byter spisar som behöver bytas, grundläggande saker. Och till exempel att vi får en snöröjning som fungerar.

Tierps kommun och Hyresgästföreningen håller med om att det finns en rad fel på husen. De har krävt att Aros Energideklaration AB gör en ordentlig utredning. Petter Lindström och de andra hyresgästerna får hoppas på att saker och ting blir bättre till vintern. Kylan börjar krypa in i genom springorna i de murkna fönstren.

– Vi lever på hoppet om att det ska bli bättre, säger Petter Lindström.