Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ibland sker det som inte får ske

/

Den stora katastrofen brukar inträffa med något års mellanrum. Senast skedde det i lördags. Vi hoppas nu se fram emot en längre period när allt löper som planerat. Men det kan vi aldrig veta.

Annons

Katastrofsituationen är då vi inte kan uppfylla vår primära uppgift, att se till att papperstidningen finns i brevlådan hos våra abonnenter i rätt tid på morgonen. Natten till i lördags drabbades vi av stora tekniska problem i tryckeriet, Arbetarbladets tryckning fick flyttas till Falun och många av våra läsare fick tidningen kraftigt försenat.
I några fall först på söndagen.

Det finns en positiv effekt av sådana här händelser. Och det är att vi inser vad tidningen betyder för våra läsare. Det förstår vi av de tusentals telefonsamtal, mejl och webbkommentarer som når oss.
Vi vet ju mycket väl att den viktigaste åtgärden är att se till att läsarna får information om förseningen. Vi försökte berätta via hemsidan, via radio och via sms, och bemannade efter bästa förmåga inkommande telefonlinjer.

Det värsta är att vi ändå nådde alltför få alltför sent på dagen. Många, många möttes bara av upp-
taget-ton när de ringde det nummer vi anvisat om tidningen uteblir. Då stiger irritationen och ilskan, helt förståeligt.
Här måste vi bli mycket bättre. Vi har omgående inlett utvärderingen som ska leda fram till förbättringar i kommunikationen med läsarna.

När ”katastrofen” inträffar uppstår dock problem som inte går att förebygga. Tidningsbuden gjorde ett jättejobb när tidningen väl var tryckt och levererad. Men då jobbade de redan på övertid och det finns en bortre gräns för vad arbetstidslagarna medger. Och att få fram extrabud som snabbt kan gå in en lördag är inte det lättaste.

Men mitt i denna stress, mitt i denna osäkerhet om läget som uppstår, är ett bestående intryck ändå den förståelse vi möter från läsarna när vi till slut får kontakt. Innerligt tack för alla uppmuntrande tillrop när vi berättar om våra problem och hur vi försöker åtgärda dem. Det är värmande, det sporrar oss att göra en ändå bättre tidning i fortsättningen.

Mer läsning

Annons