Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ida Törnhult femma i Semesterracet i Vimmerby – läckande olja satte käppar i hjulet

Ida Törnhult, Gestrike RT, slutade på en femteplats i Sveriges största folkracetävling för damer. – Jag fick inte starta eftersom min bil läckte olja på plattan, säger en besviken Törnhult.

Annons

Semesterracet i Vimmerby är den största tävlingen i folkrace för damer, där upp mot 110 deltagare tävlar mot varandra. I andra tävlingar är det vanligast med runt 30 startande, vilket gör att tävlingen i Vimmerby blir tuffare och mer spännande än de andra under säsongen.

– Det är en jättestor tävling och det är den tävling under säsongen där flest damer ställer upp, berättar Ida Törnhult.

I tävlingen körde Törnhult så pass bra att hon kvalificerade sig för A-finalen. Där drog de igång loppet som vanligt, men när en av de andra förarna varnade för att hon behövde bryta vinkade funktionärerna med röd flagg och loppet fick gå om.

– Camilla Wernersson låg i ledningen och jag var precis efter henne, men då kom rödflaggen och vi var tvungna att stanna och börja om, säger Törnhult.

– Men då läckte min bil olja på plattan och jag fick inte starta. Det var otroligt surt, och det tyckte Camilla också, vi trodde båda att det var hon och jag som skulle slåss om segern.

Camilla Wernersson vann också loppet när omstarten gick och Törnhult fick helt enkelt acceptera den femteplats som hon hamnade på.

– Det har varit väldigt mycket stolpe ut den här säsongen. Jag har gått till A-final i väldigt många lopp, men det har liksom inte gått hela vägen fram sedan, avslutar Törnhult.