Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ideologin är det viktigaste!

Annons

Jag läste någonstans att 85 % av media stöder Alliansen. Jag tycker mig märka det! Det går inte att vinna ett val om man inte får ut sitt budskap, eller om det man säger ändå på något vis vänds till något positivt för motståndaren.
Detta val är det absolut viktigaste val vi någonsin stått inför känns det som. Och det handlar i allra högsta grad om ideologi! Men som vanligt delas det upp i sakfrågor och till Alliansens och Svenskt Näringslivs stora lycka (och tydligen också medias) räknas det kronor och ören!
Så vad ska oppositionen göra? Ingenting de gjort hittills har ju fungerat. Varför inte köra hårt med att visa på den IDEOLOGISKA skillnaden mellan de Röd/Grönas och Alliansens politik. Den har ju överhuvudtaget inte nämnts i den av media hårt styrda valdebatten. Vänstern måste lägga i en högre växel nu och ta initiativ! Börja göra sig hörd på ett trovärdigt sätt.
Ideologi = etik och moral för mig. Vad betyder det för dig?
För mig handlar livet inte om kronor och ören, och skattesänkningar. Det handlar om trygghet. Jag betalar gärna lite mera i skatt för att veta att jag om jag blir sjuk eller arbetslös, har ett skyddsnät som tar hand om mig oavsett vad som händer.
Om jag måste uppsöka sjukhus eller någon annan vårdinrättning känns det tryggt om det finns tillräckligt med sjuksköterskor och undersköterskor och andra resurser så att risken för misstag minimeras, och personalen slipper stressa och mår bra.
Dessutom så är barnen vår framtid och behöver en bra skolmiljö för att kunna lära sig för att kunna ta hand om oss när vi blir äldre, och då behövs det tillräckligt med lärare, fritidspersonal och andra resurser i skolorna.
Ungdomarna är ju en fortsättning på detta med barnen. De förtjänar professionell hjälp att komma in på arbetsmarknaden och avtalsenliga löne- och anställningsvillkor. De behöver trygghet.
De äldre är de som har kämpat och byggt upp det välfärdssamhälle vi har lite kvar av än så länge, och det är en självklarhet att de ska ha bästa tänkbara omsorg när de blir sjuka och inte kan klara sig själva. Och det innebär bl a tillräckligt med personal i äldreomsorgen både på äldreboenden och i hemtjänsten.
Detta ingår i min välfärds kärna. Plus lite till... Det ingår inte i Reinfeldts och Borgs! Ingår det i din?
Vill vi ha trygghet för hela svenska folket, eller räkna kronor och ören för egen del?
Det är frågan…
Det tycker jag att oppositionen ska trycka hårt på nu i spurten fram till den 19 september!!!
Åsa Dansk, Gävle

Mer läsning

Annons