Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Idka bjuder på experimentell gratiskonsert

Svenska folksånger möter acid house – i det som en gång var en katolsk kyrka. Det händer i Gävle torsdag kväll. Under en gratiskonsert med dessutom ytterligare två akter.

Sämre kan man sannerligen bjuda, och det är riktigt finfrämmande som kommer, enligt arrangören Idka – Gävleföreningen för gränsöverskridande konstnärligt skapande.

En av gästerna är den brittiska gitarristen Jamie Sturrock som uppträder tillsammans med violinisten Julia Sandwall och Lasse Fernström, sång, i projektet ”SuttleinMeta”.

Christian Lappalainen, även känd som Calico, gör moderna nytolkningar av Jan Johanssons 60-talssuccé ”Jazz på svenska”, inspirerad av det ikoniska ljudet från analoga maskiner som Roland TB-303. Och Emma Sörensen ska presentera sin elektronisk-akustiska experimentmix ”Catterfly”.

Stökigt, avantgardistiskt, spännande och kanske stämningsfullt? En musikalisk helkväll utlovas, torsdag 21 januari i gamla katolska kyrkan i Gävle.

Fler Idka-konserter blir det på Gävle teater under våren. Men den här kommer som en oväntad överraskning och som sagt med fri entré.