Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Idrottslyftet lyfter Högbo

Högbo ridklubb har fått bidrag genom Idrottslyftet för elitsatsning i hoppning. Där ingår Ponnyallsvenskans elitserie och Ridsportallsvenskans division 1 för ridhästar.

Det är ridskolechefen Cia Tenggren som sökt och beviljats bidraget till klubbens hoppverksamhet.

Berätta om tankegången i din elitsatsning!

– Att ungdomarna i de övre tonåren inte slutar efter sin ponnykarriär, att de fortsätter tävla och elitsatsar på häst. Att ponnyryttarna synkroniseras ihop med ridhästryttarna och strävar mot ett gemensamt mål. Att de får glädje av varandra.

På sportlovet anordnades den första samlingen. Då höll Cia elitträning i markarbete och hoppning och KBT-terapeut Fredrik Grängfors höll mental träning för 16 ryttare.

– Vi har även Team Building på programmet, Vi kommer under året att fortsätta både med mental träning och hopp- och markarbetsträning för mig, men jag kommer även att ta in gästtränare, eventuellt Pontus Westergren.