Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inbrottstjuvar dödade papegoja och stal bil – man och kvinna gripna

Vid 19-tiden på måndagskvällen fick polisen ett larm om en påverkad man och en blodig kvinna vid en bil i närheten av Robertsholm. När polisen kom till platsen greps mannen, men kvinnan hade flytt till skogs. Bilen de färdats i hade stulits i Uppsala – där de även ska ha gjort inbrott i en lägenhet och haft ihjäl en papegoja.

Annons

Klockan 19.07 på måndagen fick polisen ett samtal av en person som hade sett en man som uppträdde berusat och en blodig kvinna som befann sig i närheten av Robertsholm i Hofors kommun.

– Det åker patruller till platsen och mannen är kvar vid bilen så han grips. Kvinnan har sprungit ut i skogen, säger Daniel Ågren, befäl vid polisens ledningscentral.

Hundpatruller började leta efter kvinnan som hittades i området kort därefter.

– Hon fördes till sjukhus där hon röntgades men hon är inte så pass skadad att hon behöver mer sjukvård nu, säger Daniel Ågren.

Bilen som mannen och kvinnan färdats i hade stulits från Uppsala. Där ska de ha brutit sig in i en lägenhet och stulit bilnyckeln.

– De ska även ha dödat lägenhetsinnehavarens papegoja innan de tillgripit bilen, säger Daniel Ågren.

Mannen och kvinnan, som är i 50- och 40-årsåldern, är misstänkta för grov stöld genom inbrott, tillgrepp av fortskaffningsmedel, skadegörelse alternativt djurplågeri och häleri. Mannen är även misstänkt för misshandel mot kvinnan.

Den stulna bilen har tagits i beslag av polisen.

– Vi fortsätter jobba med det här ärendet, det har tagit mycket resurser under kvällen, säger Daniel Ågren.

Annons