Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Incest gav sex års fängelse

Hovrätten fastställde domen mot pappan i Gävle som regelbundet legat med sin dotter sedan hon var i tolvårsåldern. Sex års fängelse blir straffet.

Pappans övergrepp mot dottern började snart efter att mamman flyttat från hemmet. Flickan var då 12 år. Både tingsrätten och hovrätten pekar på att pappan utnyttjat hennes utsatta situation och hennes totala beroendställning.

Under de komman de sex åren utnyttjade han flickan sexuellt regelbundet. Enligt polisutredningen handlar det om många hundra samlag.

Till hovrätten hade både pappans advokat och åklagaren överklagat för att sänka, respektive höja straffet. Men tingsrätten fastställer hovrättens dom på sex års fängelse.

Hovrätten kommer fram till att det är svårbedömt hur stor skada flickan lidit av den sexuella förbindelsen med pappan. Utredningen har visat att samlagen med tiden blev en del av vardagen för henne. Det var följden av att hon tidigt tvingades att foga sig i situationen.