Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Independence day

Tack för att ni låter oss vara högljudda och allmänt odrägliga på studenten. Det behöver vi. Vi behöver studentdagen till att skrika ut vår frustration som bott inom oss i en sisådär 12 år. Det är en herrans massa timmar i typiskt beiga korridorer och klassrum. Hör själv.

Annons

Året var 1996 när vi i 89-generationen inledde vår skolgång. Samma år hade filmen ”Independence Day” med Will Smith i huvudrollen premiär på biograferna, mer behöver jag egentligen inte säga. Jag gör dock det ändå bara för att understryka det hela ytterligare. Hör och häpna säger jag bara. Singeln ”Gå & fiska” med
Gyllene Tider släpptes 1996. Nej, nu behöver jag verkligen inte stryka under mer hur ofantligt längesedan det är vi 89:or började gå till skolan fem dagar i veckan.

Nu ska vi ha snart ha vår egen Independence Day mest lust och fägring stor och jag kan ärligt säga annat än att jag ser fram emot spektaklet med spänd förväntan samt en gnutta ångest som krydda på det. På samma sätt som Independence Day var min favoritfilm för 12 år sedan så hoppas jag att studenten går och blir min favoritdag i livet. Att hoppas är visserligen en sak, att tro är något annat och ska jag säga vad jag tror så blir det pannkaka av det hela. Med sådana farhågor kommer jag kanske inte så långt men jag blir i alla fall inte besviken.

Fast vem är jag att säga på det här viset? Det är klart jag är en smula skeptisk och det är klart att jag inte vill stressa in i vuxenlivet men när allting kommer omkring….
Jag ska ta studenten! Och är det något jag lärt mig efter att ha blivit betygsatt
och bedömd under alla dessa år så är det att resultatet alltid blir precis vad man gör det till, så SUIT UP!

Mer läsning

Annons