Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inför Gävle Pride frågar vi dig: "Vad är viktigast att ta upp och har du egna erfarenheter att dela med dig av?"

 
Gävle Pride 2017
Visa alla artiklar

Nu är det dags för Gävle Pride för andra gången. Förra årets premiärtåg genom Gävle en solig lördag blev total succé med massor av deltagare och ännu fler som nyfiket trängdes längs gatorna.

Tipsa oss! Hjälp oss att göra bra journalistik genom att fylla i detta formulär

Men Pride är så mycket mer än regnbågsfärger och festligheter.

Pride innebär att aktuella ämnen hamnar i fokus och vi får tillfälle att diskutera och debattera de viktiga hbtq-frågorna. En chans att uppmärksamma människorna det handlar om och hur samhället vi lever i ser på alla som inte passar in i den traditionella könsnormen. För problemen och fördomar finns fortfarande 2017. Oh, ja.

Arbetarbladet står för mångfald och vi tycker det är självklart att alla ska kunna känna stolthet över sin sexuella läggning och vara den en identifierar sig med. Det är de demokratiska värden vi står upp för varje dag.

Därför är Arbetarbladet en av Gävle Prides samarbetspartners. Vi kommer att lyfta brännande och intressanta ämnen i vår journalistik och i evenemang.

Hbtq-frågorna är många och komplexa och vi ser ett värde i att ha dig med. Så, vad tycker du att vi ska ta upp? Här nedan några frågor som vi gärna ser att tycker till om för att hjälpa oss att träffa rätt.

· Vilka är de viktigaste frågorna just nu?

· I vilka situationer är samhällets fördomar som mest uppenbara?

· Vilka är människorna i vår närhet som orädda står upp mot samhällets norm och väljer sin egen väg?

Vi vet också att det finns många med egna erfarenheter. Överallt finns de starka berättelserna, livsödena och kampen. De tycker vi är värda att dela med andra.

· Har du själv blivit utsatt för fördomar eller diskriminering? Av myndigheter, på en arbetsplats eller i skolan?

· Hur var det för dig att komma ut?

Ta chansen att påverka det vi skriver om. Din kunskap och dina erfarenheter är värdefulla. Vi lovar att lyssna.

Fyll i formuläret här nedan. Vi vill ha ditt namn, mejladress och ett telefonnummer så vi kan nå dig. Vi lovar absolut anonymitet – om du själv inte vill vara med. Du kan också mejla synpunkter och tips till oss på adressen abpride@mittmedia.se eller ringa till nyhetschefen på 026-15 93 02.