Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Infria nyårslöftet i Torsåkers nya gym

I början av januari öppnar Maja Åkerling ett gym

i Torsåker.


– Med små barn är det svårt att hinna åka någonstans för att träna, därför tror jag att det är värdefullt att det finns ett ställe här i byn, säger hon.

Annons

Den nya träningsanläggningen – som kommer att finnas i den gamla konsumbutiken i Torsåker – blir ett så kallat nyckelgym. Med hjälp av ett kort och en kod kan medlemmarna komma och gå nästan som de vill. Lokalerna kommer vara tillgängliga från tidig morgon till sena kvällar.

– Med den här lösningen blir det väldigt flexibla öppettider. Jag kommer att finnas här för att ge instruktioner och massage, men ibland kommer jag att jobba ute på olika företag. Nu kan det vara öppet även när jag inte är på plats, säger Maja Åkerling.

Hon har tagit tjänstledigt i ett halvår från sitt jobb på Tallbackens förskola för att starta den nya verksamheten som innefattar både gymmet och en egen massageklinik.

– Det här har varit min dröm, något alldeles eget som jag har jobbat fram. Det är ett erkännande för mig själv.

Önskan om att få öppna eget fanns egentligen redan för åtta år sedan, när Maja Åkerling tog sig tillbaka från en lång sjukskrivning.

– Jag var utbränd. I stället för att gå hemma gick jag en ettårig massageutbildning. Sedan har det kommit lite barn emellan. Men nu är det min tur!

Att öppna eget tar dock sin tid, planeringen har pågått i över ett år. Nu är dock de inhyrda redskapen för styrketräning på plats och både Maja Åkerling och hennes vän, Niclas Malmström, har fått en instruktörsutbildning.

– Tanken är att du ska kunna jobba igenom hela kroppen med de maskiner som finns här.

Tillsammans med uppvärmning på ungefär tio minuter på löpbandet behöver en genomkörare på gymmet inte ta mer än 40 minuter.

– Jag vill visa att det inte behöver vara stort och krångligt att träna. Jag vill nå de som känner att de inte platsar på ett gym. Målet är att det här stället ska vara hemtrevligt, inte flashigt.

Direkt efter nyår öppnar Maja Åkerling dörrarna för kunderna, men ännu är lokalerna inte helt iordningställda.

– Det är stressigt att hinna klart med allt, men otroligt spännande. Sen får vi se hur det bär sig.