Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga kvalitetskrav på Arbetarbladet

Som moderat får man tydligen finna sig i påhopp i andra frågor än de som diskuteras! Vi svarar med samma mynt!

Annons

Det är ju trevligt att Kennet Lutti intresserar sig för vår debattartikel, som infördes i Gefle Dagblad 28 juli! Det hade varit ännu bättre om Lutti också hade sett till att vår artikel även infördes i Arbetarbladet! På så vis skulle läsarna kunna göra en egen bedömning av våra åsikter.

För det andra så är det Gävle kommuns mångmiljonstöd till Marinfestivalen vi vänder oss emot. Det borde varken betalas till kommunala eller privat arrangerade evenemang.

För det tredje är det märkligt att Lutti drar in friskolorna i detta. Lutti får det att se ut som om friskolorna bara hade en funktion, nämligen att mjölka skattepengar. I verkligheten har friskolorna samma ekonomiska förutsättningar som de kommunala skolorna. För samma peng lyckas friskolorna få nöjdare elever och lärare, bättre studieresultat och dessutom en liten vinst som i första hand används för att utveckla verksamheten. Det är väl ingen tillfällighet att Engelska Skolan är den största gymnasieskolan i Gävle numera?

Dessutom kontrolleras verksamheten i friskolorna, verksamheten kvalitetssäkras och de som inte uppfyller villkoren läggs ner.

Utan tidningsstödet skulle förmodligen Arbetarbladet läggas ner med omedelbar verkan!

Kommunala bidrag till evenemang skall varken betalas till kommunala eller privata arrangörer!

Hade Edlund sänt artikeln till oss hade vi naturligtvis tagit in den. Det är ju inte alla dagar vi kan bjuda våra läsare sådana skarpsinnigheter.

Högern, som alltid ojar sig när skattemedel används till annat än skola-vård-omsorg har inget emot att över 80 miljoner av skattebetalarnas pengar ramlar ner i fickorna på friskolornas ägare.

Så det personliga, vid min aktningsvärda ålder går det att ta ut pensionssparande. Det har jag gjort. Annars sänkte jag, helt frivilligt, min lön med 8 000 (i månaden) i början av året så att andra skulle få mer. En fin gest av mig.

Om Edlund lyfte på hatten en aning och skådade ut över världen skulle han upptäcka att tillvaron inte är så enkel som han föreställer sig. Det är bara i hans okritiska och insmickrande ”reportage” i en torftig gratistidning livet är befriat från komplikationer.

Mer läsning

Annons