Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen cykelväg mellan Järbo och Sandviken

Det ser inte ut att bli någon cykelväg mellan Järbo och Sandviken – i alla fall inte inom den närmsta framtiden.

Många av de boende i Järbo arbetar eller studerar i Sandviken och det vanliga sättet att pendla är i dagsläget med bil eller buss. Enligt medborgarförslaget finns en vilja hos många pendlare att i stället cykla de 1,3 milen mellan orterna, vilket Arbetarbladet rapporterade om förra hösten.

Ungefär 500 namnunderskrifter skickades tillsammans med medborgarförslaget in till Sandvikens kommun.

I medborgarförslaget, som är upprättat av nätverket Omställning Järbo, står det bland annat "att cykla går, men med livet som insats" och att "många pendlare vill cykla men vågar inte då trafiken på vägen ofta är intensiv och tempot är högt".

Nu har dock samhällsbyggnadsförvaltningen i Sandviken föreslagit kommunfullmäktige att avslå medborgarförslaget. Som motivering hänvisar samhällsbyggnadsförvaltningen till att det inte finns tillräckligt utrymme i budgeten.

De gav även ett negativt besked till gång- och cykelväg mellan Bångs och Årsunda samt vid trafikplats Åsen i Kungsgården.