Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen is för barnen under skollovet

Barnen har jullov men julklappsskridskorna står oanvända.


Isplanen ligger ospolad

i Kungsgården.


Nu har barnfamiljerna där tröttnat på att tjata på kommunen varje år.

Kylan biter i kinderna. Perfekt väder med minusgrader för att spola upp en isplan vid skolan i Kungsgården. Men någon skridskoplan kan barnen inte räkna med under jullovet, trots väderförutsättningarna.

– Det är tråkigt att vi inte kan åka, säger Moa Aho som inte kan åka skridskor tillsammans med sina syskon och kompisar.

Föräldrar i Kungsgården har nu vänt sig till kommunen.

– Vi tycker att det är tråkigt att tjata varje år, säger Jenny Aho.

När det väl är is på planen samlas näst intill hela Kungsgården där. Familjerna har varit i kontakt med vaktmästarna, men de får inte spola upp planen tack vare helgledigheten.

– Vaktmästarna som spolar isen är beredda att jobba övertid, men det hänger på pengarna, säger föräldern Peter Hedberg, och påpekar att det var kallt även före julledigheten.

De tycker att det rör sig om småsummor, och att kommunen borde måna om att barnen i det lilla samhället har någonting att syssla med, då det inte finns lika mycket aktiviteter som inne i centrala Sandviken.

– De kan väl satsa på det lilla vi har här i Kungsgården.

Arbetarbladet har på grund av helgledighet inte kunnat nå ansvarig inom Sandvikens kommun.