Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen ny busslinje nästa år

Det blir ingen ny stomlinje 4 i Gävles busstrafik, i alla fall inte nästa år.
De 5 miljoner extra kronor Tekniska nämnden har fått måste användas till att ha kvar den kollektivtrafik som finns i dag.

Som Arbetarbladet berättat i flera artiklar fick Tekniska nämnden i somras 5 miljoner kronor i tillskott i sin kassa för att kunna starta den nya stomlinje 4 mellan Hagaström och Hemlingby köpcentrum. Tanken var att bussarna skulle börja rulla på den nya linjen från och med sommaren 2009.

På grund av det stora underskottet inom kollektivtrafiken måste nu de öronmärkta pengarna användas till att behålla Gävles busstrafik i den omfattning som finns i dag. Beslutet väntas fattas av politikerna i Tekniska nämnden när de på onsdag i nästa vecka diskuterar beställningen av kollektivtrafik för trafikåret 2009-2010. Om det blir någon stomlinje 4 i framtiden är ännu oklart.