Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen överklagan angående treåriga Martins död

Den friande domen mot den förskollärare som stod åtalad för att ha vållat treårige Martins död på föräldrakooperativet Grodan i Järbo i mars 2011 står fast då ingen överklagan kommit in till Högsta domstolen.

LÄS OCKSÅ: Förskolläraren frias för Martins död

Det är över fyra år sedan som treåriga Martin tragiskt dog efter att ha fastnat i ett träd med hjälmen han bar medan har var ute och lekte på föräldrakooperativet Grodan i Järbo.

Den förskollärare som fanns ute med barnen tömde vid tillfället postlådan och åtalades i december förra året för vållande till annans död.

LÄS OCKSÅ: Tingsrätten friar förskolläraren

Förskolläraren friades både av tingsrätten och av hovrätten då lärarens oaktsamhet inte varit tillräcklig för att kunna fällas för vållande till annans död.

I förra veckan var sista dagen för ett överklagande till Högsta domstolen men något sådant har inte kommit in och därför har nu den friande domen vunnit laga kraft.

LÄS OCKSÅ: Insändare: Blir det en fällande dom vet jag inte om jag arbetar kvar

LÄS OCKSÅ: Han kräver ansvar för Martins död

LÄS OCKSÅ: Treåring omkom i klätterolycka