Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen torka i spelbranschen

Annons

Det är svårt att tro att spelbranschen förbereder sig inför semestern.

När vi trodde att allt var på väg in i ett lugn så avlöser toppnyheterna varandra.

Och med tanke på att E3-mässan är två veckor bort så är det förmodligen bara toppen av isberget.

Härom sistens skrev min kollega Björn Brånfelt om att spelbranschens sommarsemester ter sig ovanligt livlig i år med en stadig ström av stortitlar under årets sömnigaste månader.

Detsamma måste sägas om nyhetsflödet i branschen.

Som ni kan läsa i notiserna så chockade Blizzard sina fans med att utannonsera ”Diablo III” i veckan. Ryktena surrar om en prissänkning av Xbox 360. Om utrymmet hade funnits hade vi skrivit om att Electronic Arts planerar enklare Wii-versioner av de flesta av företagets bästsäljande sporttitlar. Att Sony gör om och gör rätt och nu har släppt en Dual Shock 3-handkontroll med skakfunktion är naturligtvis också, som vi säger på redaktionen, hett mos.

Dessutom uppdateras Ps3-mjukvaran för andra gången på kort tid och implementerar fuktioner som ”achievements” och ”in game”-användning av gränssnittet ”Cross media bar”.

Och då är det bara toppen av ett isberg som snabbt tornar upp sig. För om två veckor är det dags för den årliga E3-mässan i Los Angeles och det är av tradition där som de verkligt stora nyheterna avslöjas inför världens samlade spelpress.

Räkna med att de tre konsolgiganterna har laddat upp med nyheter som ska få de icke frälsta att välja just deras konsol när det lackar mot årets julsäsong. För konkurrensen är hårdare än någonsin. Störst i branschen-vågen tippar än hit och än dit i och med Nintendos Wii-succé, Sonys Playstation 3-tapp som verkar vara på upphämtning och ”gamlingen” Xbox 360 som verkar bjuda in till konsolrea i höst.

Det där med semester i spelbranschen verkar alltså vara en sanning med modifikation även på nyhetsfronten.

Det behövs alltså ingen hett efterlängtad sommarvärme för vi ska bli svettiga i pannan. Det sköter den skenande spelbranschen så bra ändå.

Mer läsning

Annons