Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Inget att fundera över, nu är det bara det roliga kvar"

/
  • X-student. Jacob Brandon Cox, till vänster, tipsar om vad en student bör tänka på till examen.

Vad ska man som student tänka på nu när examensdagen närmar sig. Prima har träffat Jacob Brandon Cox som tog studenten för två år sedan för att höra om han har några värdefulla tips att ge.

Annons

Att börja ett nytt liv efter skolan och bli vuxen är något stort och att kunna ta ansvar för sig själv är väldigt viktigt.
Att tänka långt fram, vad man ska göra, hur man ska göra och vart man ska, kan förvirra många. Det är nog bara tanken att äntligen få ta sig ur skolrutinerna som glädjer många.
Men man glömmer nog lätt bort att livet där ute har en större press och arbetslivet är mycket hårdare. Så varför ska man egentligen längta till studenten?
Enligt Jacob Brandon Cox, som tog studenten för två år sedan, har vi blivande studenter inget att fundera över, nu är det bara det roliga kvar.
Jag träffade Jacob på en fika för att intervjua honom om studenten.
Med en varsin kopp kaffe och en kanelbulle framför oss var vi redo för intervjun, och en nervös Jacob satt och väntade på att få svara på första frågan. Jag började mjukt och lätt för att lätta upp stämningen och startade med frågan
Hur var din student?
– Nu var det ju ett tag sedan jag tog studenten, men när jag ser tillbaka på livet, ser jag studenten som en problemfri epok. Livet lekte och alla var glada. Sedan hade jag ju alltid med mig min blodsbroder och kollega, Kim Hammar, fast han hade tagit studenten året innan.
Var det något du missade?
– Som alltid väljer jag nytta före nöje och fokuserade mest på skolarbetet. Vilket ledde till att jag uteblev från brännbollen och vattenkriget.
Var det något som du kunde ha missat?
– Jag vill minnas att festerna i det tidigare stadiet av sista året på gymnasiet inte var lika roliga som när det började närma sig studenten.
Hade ni bra sammanhållning i klassen?
– Jag skulle vilja påstå att SPE3 som jag gick i var okryddat den roligaste klassen som någonsin tagit studenten ihop.
Hade du gjort något annorlunda nu?
– Jag hade haft mindre fokus på skolan och mer fokus på att roa mig. Inte flugit till Kos på bartenderskola samma natt som jag tog studenten. Och så skulle jag inte ha missat brännbollen.
Skulle du vilja uppleva något igen?
– Jag skulle vilja uppleva kryssningen igen, det var sjukt roligt!
Att ta studenten kan ju bli väldigt dyrt, var det värt alla pengar?
– Utan tvekan.
Har du något tips till kommande studenter?
– Börja inte dagen för hårt utan kör varannan vatten, så att du minns vad du har gjort dagen efter.

Annons