Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inget gift i maten i Gävle centralkök

Sodexo vet nu exakt vilka förpackningar med Findusmat som kan innehålla giftet dioxin, inga sådana har levererats till centralköket


i Gävle.

Arbetarbladet berättade i gårdagens tidning att Sodexo drabbats av helgens giftlarm. Flera av deras underleverantörer har använt irländskt fläskkött.

På tisdagen hade Sodexo fått mer detaljerad information om vilka förpackningar av de nu inköpsstoppade varorna som innehöll giftet dioxin.

– Jag vet nu att det inte är någon fara med de Findusförpackningar som har skickats till Gävle, säger inköpsansvarige, Mats Nilsson.

Det är därmed fritt fram för centralköket i Gävle att använda de varor från Findus som eventuellt finns i lager.

Serdus baconsmörgåsar som Sodexo levererar var dock gjorda av giftigt fläskköttet, men inte heller några sådana har levererats till just Gävle.

En underleverantör av Sodexos producenter har fortfarande inte kunnat ge besked om vilka av deras varor som kan innehålla gift.

– De får inte hålla på och leta längre nu, vi vill ha ett besked.

Det aktuella företaget säljer inte rena köttprodukter utan buljonger och det rör sig därför inte om några stora mängder irländskt kött.