Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inget stoppar spelfloden

Puh, så var den över oss igen.

Inte ens en global finanskris kan stoppa höstens flod av spelsläpp.

Vi är bara halvvägs fram till jul, men redan nu är det dags för en rejäl recensionsspecial.

När jag och Björn Brånfelt hade vårt planeringssamtal inför veckans spelmaterial så var vi snudd på gråtfärdiga. Att bestämma veckans topprecension var inte helt lätt. Vi kunde välja mellan stekheta ”Far Cry 2”, bioaktuella Bond-spelet ”Quantum of Solace”, speltoppenraketen ”Lego Batman” eller kusliga ”S.T.A.L.K.E.R: Clear sky”.

Tuff match, för att inte säga omöjlig. Väljer man storspelet, det för den breda massan eller uppstickaren?

Vi kom snabbt fram till att det bara finns en enda lösning när det släpps så många spel att de inte får plats på våra sidor – att göra en rejäl recensionsspecial.

Och problemet är detsamma varje år. Det släpps så många spel inför julsäsongen att det är omöjligt att få med allt. Den här veckan har vi försökt, men har fortfarande lika mycket att hugga in på nästa vecka då ”Gears of War” har landat i butikshyllan och då vi testar om uppföljaren till ”Motorstorm” håller måttet.

Det är egentligen ganska otroligt att bolagen fortsätter att pumpa ut spel i en aldrig sinande ström, trots att det råder panik i finansvärlden. Men det kanske ligger lite sanning i det där som någon finansanalytiker sa om att vi fortsätter konsumera spel som en verklighetsflykt, precis som under 1930-talets depression då fattiga amerikaner spenderade sina sista slantar på att gå på bio. När det är oroligt i den verkliga världen kan det vara skönt att kasta sig in i en annan verklighet, oavsett om det handlar om film, musik eller spel.

På spelredaktionen har vi knappt tid att fundera över rasande aktiekurser eller amerikanska presidentval så här halvvägs till jul. Det är naturligtvis både kul och jobbigt på samma gång (några av er kanske ifrågasätter att det kan vara jobbigt att testa spel…) och jag kan garantera er att när julledigheten kommer så ska jag låta mina konsoler få vila ordentligt, för det tänker jag göra.

Jens Höglin