Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inget VM–rally för Torsåkers Emil Bergkvist – ekonomin satte stopp: "Jag har svårt att finna ord för besvikelsen"

Det blir dessvärre ingen start i dettyska VM-rallyt för Emil Bergkvist. Pengarna räcker inte – trots att man jobbade hårt in i det sista för att ha råd.

Det är med stort vemod som Emil Bergkvist, Torsåker, medco-driver Joakim Sjöberg, tvingas dra tillbaka sin anmälan till VM-deltävlingen ADAC Rallye Deutschland, som avgörs kommande veckoslut.

- Vi har kört det tyska VM-rallyt två gånger tidigare. Det är en roligtävling där jag också känner mig som hemma. Vi kan många av sträckorna sedan förut, berättar Emil.

Som också var tänkt att få deltaga med den nya vidareutvecklade R5:an från Citroen i Tyskland.

- Jag har svårt att finna ord för den besvikelse jag känner – framför alltinför mina fans, fortsätter en bedrövad Emil.

Teamet har arbetat intensivt för att få till en lösning.

- Vi har de senaste veckorna arbetat tillsammans med Citroen Racing samt J-Motorsport för att försöka finna en utväg i budgetfrågan. Alla har jobbat målmedvetet, men tyvärr har vi inte lyckats lösa det hela, förklarar Joakim Sjöberg.

Vad händer med karriären nu?

- Det här blir ett farthinder på vägen mot toppen, men vi är fortfarandestarkt fokuserade på att nå upp till WRC. Teamet arbetar aktivt för fortsatta satsningar, avslutar Emil Bergkvist.