Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingvar från Ockelbo känner sig lurad – blåst på lokala nyheter av Viasat

I somras lät sig nyhetsälskaren Ingvar Eriksson övertalas av en säljare från Viasat på Ockelbo marknad.
Det fick han snart ångra.
Ingvar känner sig lurad. Han har blivit blåst på sina lokala nyheter.

Läs också: Upprorsstämning i Sandviken efter bredbandsstrul

Tv:n är viktig för Ingvar Eriksson, 72 år. Han kan se den från datorn där han ägnar mycket tid åt att släktforska. Men när det är dags för nyhetsprogrammen så lämnar han datorstolen och tar sig till soffan.

För Ingvar Eriksson är nyheter väldigt viktigt. Särskilt lokala.

– Jag är ett nyhetsfreak. Jag följer nyheterna hela dagen. Både på SVT och fyran. Vid 20 över fem är det teckentolkat. Sen samiska och finska och alla andra nyheter. Ser jag inte allt så får jag abstinensbesvär.

I somras hade Ingvar lite problem med tv:n. Därför stannade han till vid Viasats tält på Ockelbo marknad. Han brukar vanligtvis bara gå förbi och ignorera utesäljare, men inte den här gången.

– Det hade varit lite problem med boxen från Canal digital, så jag var lite uppretad över det. Därför stannade jag till och lyssnade den här gången när dom dök på mig. Det skulle jag inte ha gjort.

Ingvar Eriksson nappade. Ombudet från Viasat försäkrade att alla nyhetskanaler fanns. Även lokala.

– Vi var i Ockelbo. Det säger ju sig självt egentligen att de som bor där vill se SVT Gävleborg. De lokala nyheterna är viktigast för mig.

Men när boxen installerades några veckor senare upptäckte Ingvar direkt att SVT Gävleborg saknades. Nyheterna kom från Dalarna.

Han tog kontakt med Viasat och fick till svar att SVT Gävleborg inte finns i utbudet, och att det var omöjligt att häva avtalet.

Nu, några månader senare, efter tiotalet mejl och minst lika många telefonsamtal till Viasat har inte Ingvar Eriksson kommit någon vart. Avtalet som han skrev på för gäller i 27 månader och kostar ungefär 300 kronor i månaden.

– Det är rent åt helvete. Dom har lurat den här gamla gubben, säger han.

Han har varit i kontakt med konsumentrådgivning och Telekområdgivarna.

– Om det kunden vill ha inte kan levereras så faller avtalet. Det kan ligga till grund för att häva. Sen finns det en bevisbörda i vad som har sagts, säger Johanna Wahlund-Thorsell på konsument Gästrikland.

– Det står här i papprena, säger Ingvar Eriksson och pekar. "Underhållning på dina villkor". Det ger jag inte mycket för. Dom kan inte leverera det.

Ingvar Eriksson hoppas fortfarande på en lösning. Han vill även varna andra.

– Jag skulle aldrig köpa något av en utesäljare igen.

Arbetarbladet söker Viasat för en kommentar.

Läs också: Tierpsbo vann tvist om bilköp