Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inne att fika ute

Nu när hösten slagit klorna i oss och vintern nalkas med stormsteg kan vi lätt känna oss en aning illa till mods. Vart tog sommarens glada dagar vägen? Vi på prima tog tag i saken och gav oss ut på stan och testade några kaféer som vi inte besökt tidigare. För vad passar inte bättre än en fika med kompisarna i denna mörka tid?

Annons


Vi klev in på konditori Princess och hoppsan, från utsidan ser det inte så stort ut men när man kommer in så är det allt annat än litet.
Först ser vi inte till någon personal men han dyker snabbt upp bakom disken och frågar oss vad vi vill ha. Josefine säger att vi nog måste titta lite mer först.
För visst här var utbudet stort och de har allt från enkla kakor till bakelser. Något som faller de flesta i smaken. Även i te där jag inte överdriver när jag säger att de säkert hade fler än 15 olika sorter!
När vi väl bestämt oss och slagit oss ner dröjer det inte länge innan Jacob börjar kasta längtansfulla blickar på den gamla flygeln som står där. Och visst kan jag hålla med om att den är speciell (till och med för en så omusikalisk människa som jag själv). Inredningen påminner lite om någon gammal resturang och vi kommer överens om att vi gillar det. Det går att sitta vid fönstren i en välupplyst och öppen miljö men det finns också möjligheten att krypa in och gömma sig i en mysig miljö lite innanför.
Vi är där ganska sent, det är mycket som är slut. Och till Josefines stora förtvivlan är den varma chokladen slut. Men hon lyckas hitta en stor fin bakelse med en massa jordgubbar och grädde på så hon kommer över förlusten.


Det fanns ingen varm choklad, Suck!
Konstig bakelse.
Mysigt men inte överväldigande. Lite lagom.

:
Te + gobit = 35 kr
Kaffe + bakelse = 35 kr


Efter att ha gått igenom hela Konturen som på senare dagar är rätt så folktomt så hittar vi kaféet längst in. Det är mycket bord och verkar finnas stor plats. Vi kollar vad vi vill ha bland utbudet som vi måste säga inte var särskilt stort, så det tar inte så lång tid.
När vi ställer oss vid kassan kommer det fram en kvinna bakom disken och serverar oss det vi vill ha. Jacob beställer en hallonpaj och en kopp kaffe, Josefine tar en varm choklad och en äppelkaka. För oss blir det 90 kr, ett helt ok pris. Hallonpajen var dock i det minsta laget för 25 kr, och den varma chokladen smakade verkligen illa. Men så var det också maskinchoklad.
Det fanns många bord att välja mellan, med blåa, röda och gröna rutiga dukar, men vi tog ett bord med en skön soffa och sköna fåtöljer. Josefine tar och prövar stolarna också, men de var inte alls lika bekväma.
Helena åt en stor chokladkaka som inte var alltför god, och drack en kopp te. På tefronten fanns det runt sju olika sorter.
Förutom oss så sitter det några stycken äldre par vid borden, och ett gäng unga killar i 25-årsåldern vid den andra soffan. Medans vi sitter där så dyker det upp fler äldre par, och det känns som att förutom killarna så var vi ganska missplacerade.


Äckligaste chokladen jag någonsin smakat.
Det var sköna soffor.
Tyst... nästan för tyst.

:
Kaffe + paj = 45 kr
Varm choklad + paj = 45 kr
Te + kaka = 32 kr


Att hitta till Lättings var mycket lättare än vad jag hade tänkt mig. När Josefine försöker förklara vart det ligger blir jag bara yr i huvudet. Eftersom att jag aldrig har varit på Lättings blir jag faktiskt förvånad. Jag vet inte vad jag hade tänkt mig men kanske inte att det var så stort.
Utbudet på fika är inte stort men det är lokalerna och de har mycket mat (vilket vi märker när vi för säkert tjugonde gången håller på att bli översprungna av servitörer). Pankaka, soppor och massvis med mackor. Till ett bra pris! Trots att vi kom mitt i lunchruschen är det behagligt med folk där. Vi kan snabbt beställa.
Än en gång får Josefine utstå alla världens pinor när den varma chokladen är slut men hon tycker att det är så mysigt att hon knappt bryr sig. Jacob får sitt kaffe och jag får ångestbeslut över vilket te jag ska ta. Inte för att de hade överdrivet många, det kanske fanns runt fem stycken, men de var upplagda i små glasburkar så alla såg hemskt spännande ut.
Hela atmosfären känns hemtrevligt och alla är så glada och artiga. Vid ett bord sitter en ung kvinna och läser, vid ett annat sitter en barnfamilj och fikar. Alla olika sorters personer verkar ha funnit sin väg till Lättings och man känner sig aldrig uttittad eller felplacerad. Det känns bara rätt på något sätt.


Litet utbud, men otroligt mysig atmosfär.
Trevligt men torra bullar.
Hit går jag igen.


Kaffe + bulle = 15 kr
Läsk + macka = 25 kr
Te + gobit = 12 kr

Mer läsning

Annons