Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Innebandy: Dubbel comeback i Runsten: "Nu kör vi igen, brorsan"

Annons

Nu är det premiärdags för div 1-innebandyn.

Lördag: Åkersberga–Strömsbro och KAIS Mora–Sandvikens AIK.

Söndag: Runsten–Bele Barkarby på Träffen .

Vi börjar där i Runsten, med en comeback och en karriär som fick en oväntad fortsättning – vilket gör att ett gammalt radarpar återuppstår

Men egentligen ska vi börja med en påse chips. Eller två. Eller en massa annat också. Sånt onyttigt i för stora mängder.

När Joakim Rollén lade av med innebandyn i Runsten för tre säsonger sedan var han mätt, trött och tyckte att det fick vara nog.

Jag hade säkert 40 kilo för mycket att släpa på ett tag

Sedan gick det som det gick.

En skarp skyttekungs kropp blev en föredettings festplats.

Rollén skruvar lätt på sig, men avslöjar.

– Jag hade säkert 40 kilo för mycket att släpa på ett tag. Jag mådde inte bra och insåg att jag var tvungen att ta tag i det.

Och nånstans där började det i våras. Med att börja lufsa runt Rudsjön i Bomhus med tunga steg som blev lättare och lättare – och dessutom med ett tydligt mål:

– Jo, jag tänkte väl att jag skulle träna upp mig och göra comeback. Jag trodde nog inte riktigt det skulle gå i början, men sedan började det gå åt rätt håll.

– Jag inte bara tränade givetvis, jag lade ju om kosten också. Jag fick tips av morsan om LCHF-dieten och är helt inne på den. Mycket blomkål blir det. Men det gör nytta.

Samtidigt: Mathias Bondeson hade redan i januari tagit beslutet och när säsongen var slut så var innebandyspelandet över.

Till slut. Äntligen.

...men så märkte han att Joakim Rollén tydligen menade allvar med den där comebacken, på ett helt annat sätt än denne gjort två år tidigare.

– Jag vet inte om jag gav nåt löfte, men vi snackade väl om "...tänker du spela igen, ja då måste väl jag göra det också".

Därmed var beslutet taget för en comeback av en de stora poängmaskinerna i svenska innebandy, som alltså inte ens lyckades hålla sig undan en enda match.

Att spela tillsammans en sista gång, det blir det perfekta slutet

– Ja, tja, det var väl inte så det blev jubel hemma. Jag hade ju sagt att jag skulle sluta. Men jag fick ta beslutet själv, berättar Mathias Bondeson med sambo, två barn och lokförare till yrket.

– Nu blir det ett år till. Att spela tillsammans en sista gång, det blir det perfekta slutet, säger 43-åringe Bondeson.

Han som alltså stått för magiska, här finns det ingen anledning att hålla tillbaka på värdeorden, 420 matcher, 583 mål, 453 assist och totalt 1 036 poäng under karriären i klubben han själv var med och grundade i början av 90-talet.

Några poäng till lär det bli.

Speciellt med radarpartner Joakim Rollén, inte så oäven han heller. 210 matcher, 264 mål, 235 assist och därmed 499 poäng.

Poäng nr 500 kan komma redan i söndagens premiärmatch på Träffen mot nykomlingen Bele-Barkarby.

Jag vill ju att grabben ska se att farsan är rätt hyfsad

För även om firma Bondeson&Rollén kan vara lite rostig i starten, så vet alla vad som kan hända när de är inne tillsammans.

– Vi hittar varandra rätt bra, säger Rollén.

– Vi har ju tränat rätt mycket tillsammans, säger Bondeson.

– Jag passar och han gör mål. Eller han passar och jag gör mål, säger Rollén.

– Vi har väl några frislagsvarianter som fungerat tidigare, säger Bondeson.

Par i mål och poäng har talat. Bröder på innebandybanan är tillbaka.

– Men nu är det sista säsongen. Jag är inte alls lika snabb som tidigare, det vet jag och det känner jag och det kan ju vara lite jobbigt. Men det ska bli kul att spela tillsammans igen, det ska det.

För Bondeson är slutet av karriären utstakat igen. Det här är sista säsongen. På allvar.För Joakim Rollén är det ett tvåårskontrakt med Runstens som gäller. Men framför allt den inre motorn att nå en acceptabel nivå igen.

– Jag har en sjuårig grabb, som egentligen aldrig har sett mig spela. Jag vill ju att han ska se att farsan är rätt hyfsad, eftersom han själv älskar innebandy, säger Rollén.

LÄS ÄVEN: Tränarröster inför division 1-premiären

MISSA INTE: Malin blir som ett nyförvärv för Strömsbro när Allsvenskan startar

LÄS ÄVEN: Tätt bakåt – möt målvakten som ska ta GGIK till SSL igen: "Jag tror vi är tillbaka nästa år"

Annons