Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

60 minuters bolljakt – och ett platt fall

Sirius krossade Gävle GIK med 8–3 i gårdagens seriefinal på Träffen. – De har klasspelare rätt igenom, konstaterade Godis Johan Andersson, suckade och strök handen genom håret.

Annons

Johan ”Chippen” Andersson satt ensam kvar på avbytarbänken efter matchen. Han funderade över hur det kunde gå som det gick.

– De är väl bättre helt enkelt. De värvade ju tre spelare från superligan inför den här säsongen och de är tunga att möta, sa han och pustade.

Kanske sa pusten mest av allt. ”Chippen” och hans lagkamrater hade nämligen jagat boll i 60 minuter – något som Godis varken vill är vant vid.

Seriefavoriten Sirius var äckligt displinerat med boll och gick det inte att komma till bra anfall spelades bollen hem – och Godisspelarna fick jaga vidare.

Efter två perioder hade Godis inte skapat en enda riktigt farlig målchans och ställningen var 2–0 till gästerna – ett resultat i underkant då Sirius bland annat missat en straff.

– Första perioden är jämn, andra har de lite övertag. Matchen avgörs tidigt i tredje, sa Godistränaren Marcus Hansson.

3–0-målet kom mycket olyckligt för Godis. Siriusbacken Jonas Berggren bågade in och lyckades hitta en lucka i Godis till synes solida täck.

Därefter fick matchen ett helt annat utseende. Godis tvingades till stenhård offensiv, men följden blev att Sirius spelskickliga spelare, framförallt Dan Johansson, fick mer utrymme.

4.20 in på tredje perioden hade Sirius gått upp till 5–0.

– Fyra mål kan man hämta igen men när de gör 5–0 blir det jobbigare, sa Johan Andersson, som själv reducerade två gånger och nu gjort åtta poäng på de två första matcherna.

Godistränaren Marcus Hansson menade dock att skillnaden mellan lagen inte är så stor som målen visade i går – och han tror att det blir en jämn serie.

– Vi kommer att spöa dem borta och de kan tappa poäng mot de andra lagen, sa Hansson.

– Ingen går igenom en hel division 1-serie utan förlust, fyllde assisterande tränaren Tomas Eriksson i.

Efter gårdagen tyder dock inget på att Sirius inte ska knipa seriens enda kvalplats till superligan.

 

Annons