Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

9–8-seger – då jublades det i Albalaget

Segerraden fortsätter för Alba.
Sjätte raka kom i går i den svåra bortamatchen mot Bollnäs/Herstsjö.

Annons

– Som vanligt är det öppna spjäll när vi lirar. Men det var länge sedan vi var så glada över en seger som nu, sa tränaren Lennart Liljedahl efter 9–8-triumfen.

Bollnäs/Hertsjö är knepigt att besegra – särskilt på det besvärliga och ovana underlaget i hallen. Men Alba satte högsta fart och matchade hemmalagets snabba spel.

– Men i ärlighetens namn hade vi lite flyt som hade 2–2 efter första perioden. Och i andra var dom bättre än oss. Men vi vet att vi är starka och sa att vi skulle gå ut och göra många mål i sista ronden och vända på matchen, sa Liljedahl.

Precis det gjorde Alba. Målen trillade in och Alba hamnade i förarsätet medan Bollnäs/Hertsjö aldrig gav upp. Men till slut blev Olle Eriksson hjälte som med sitt tredje mål för eftermiddagen gav segern till gästrikelaget.

– Vi är i bra form med sex raka segrar och serieledning. Det ger självförtroende och vi har en grymt hög lagmoral som gör att vi kan vända besvärliga underlägen, avslutade Albatränaren.

BOLLNÄS/HERTSJÖ–ALBA 8–9 (2–2, 3–1, 3–6)

Målen, Alba: Olle Eriksson 3, Christopher Lövdahl, Henrik Söderkvist, Andreas Dahlqvist, Wiktor Johannesson, Matias Ljunggren, Oskar Hansson.

Bäst i Alba: Markus Sundell, Sebastian Jonsson-Linderdahl, Magnus Jansson.

Mer läsning

Annons