Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Adolfsson blev Albas hjälte i segermatchen

Trepoängaren höll på att glida Alba ur händerna.
Då tog Magnus Adolfsson saken i egna händer, och vispade in 5–4.
– Jag var på rätt plats vid rätt tillfälle, säger han om det matchavgörande målet borta mot Årsta i division 1 norra.

Annons

Fredrik Lundin hade gjort tre mål, och Magnus Adolfsson tre assist. Men Årsta kom tillbaka och kvitterade med drygt sju minuter kvar att spela.

– Vi spelade länge riktigt bra och låg rätt i positionerna. Årsta skapade ingenting i början på matchen och det såg hur säkert ut som helst för oss när halva matchen var spelad. Men i slutet på den andra perioden föll vi in i deras spel litegrann, säger Albas tränare Ronny Hjelm.

Till slut fick dock Magnus Adolfsson spela hjälterollen. Niclas Carlström avlossade ett skott och i röran framför mål var Adolfsson kvickast i tanken.

– Bollen tog på en av deras killar och jag vispade till med en backhand, med ryggen mot mål. Man kan konstatera att jag var på rätt plats vid rätt tillfälle, säger Magnus.

I och med segern såg Alba till att Årsta inte åt upp Godis försprång i tabellen. Gävle GIK behåller sin andraplats i tabellen bakom Sirius.

– Vi hjälpte nog Sirius mer genom att hänga av Årsta litegrann. Gävle ska vi spöa efter jul, säger Magnus med ett skratt.

– Vi tänker inte på om vi hjälper andra lag. Vi försöker göra det svårt för så många lag som möjligt och jag tycker att vi har ett lika bra lag som Godis. Ju längre säsongen lider desto bättre blir vi, säger Ronny Hjelm.

 

 

Annons