Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alba hjälpte Runsten med vinst

– Vi gav Runsten en hjälpande hand.
Så sade Albas tränare Ronny Hjelm efter att hans lag bortabesegrat Erboda med 6–5.

Annons

Alba började matchen mycket bra och laget spelade som man sagt, med snabba spelvändningar och laget hade en 2–0-ledning efter den första perioden.

– I den andra kändes det som om vi spelade med en man kort hela tiden, sade Hjelm.

I samband med en Alba utvisning protesterade hemmalaget över att Alba missat ett spelarnamn i laguppställningen vilket blev till ännu en utvisning, nu fem minuter, och när Ersboda fick chansen i spel fem mot tre i två minuter och fem mot fyra i ytterligare tre minuter kunde laget vända till en 3–2-ledning. Men visst kändes det som att hemma laget väntade till rätt tillfälle att protestera.

I den tredje perioden körde Alba slut på hemmalaget och man spelade faktiskt ut dom och vann rättvist med 6–5, visst reducerade Ersboda till 5–6 med knappa minuten kvar att spela, men det blev aldrig oroligt för Alba.

Alba gjorde en riktigt bra match då flera spelare fanns kvar hemma och laget kom till spel med två femmor och två avbytare men laget har bättre spelare än Ersboda.

Hela laget Alba skall nämnas men vi måste nämna Niklas Karlström, Andreas Dahlqvist och målvakten Niklas Sörling som hittills gjort en kanonsäsong.

ERSBODA–ALBA 5–6 (0–2, 3–0, 2–4)

Målen, Alba: 0–1 Andreas Dahlqvist, 0–2 Mikael Linden, 4–3 Niklas Karlström, 4–4 Andreas Dahlqvist, 4–5 Mattias Lindberg, 4–6 Magnus Adolfsson.

Skott: 21–15 (6–5, 8–4, 7–6).

Mer läsning

Annons