Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alba ledde med 5–3 – då kom det stora raset

Alba gjorde säsongens två bästa perioder i går i bortamatchen mot Granlo.

Ändå blev det förlust med 12–5...

– Vi ledde med 5–3 i inledningen av sista perioden och sen vet jag inte vad som hände, sa tränaren Ingemar Lövdahl efter raset.

Annons

För det blev verkligen ett ras. 9–1 slutade den sista perioden och siffrorna talar sitt eget språk.

– Dom gjorde några riktigt snabba mål, kom ikapp och gick förbi. Då tog liksom allting slut och de sista fem-sex målen lägger vi ingen vikt vid även om det kanske ser onödigt ut. Då hade vi redan förlorat den här matchen.

Granlo är också ett riktigt vass anfallslag med sju-åtta spelare av toppklass. När Sundsvallslaget gick ner på folk och fick utdelning på i stort sett allting tog Albas stridsmoral helt slut.

– Vi tar med oss de två första perioderna då vi spelade jäkligt bra – det bästa vi har presterat hittills den här säsongen. Vi var det bättre laget och kunde ha haft en ännu större ledning, sa Lövdahl.

Alba ledde med så mycket som 4–1 i andra perioden och fick en drömstart av den sista med 5–3 efter 36 sekunder.

– Klart jag trodde på seger då. Allting kändes så bra. Men det här är sånt som händer och vi får släppa den sista perioden och försöka ta nya tag till på onsdag då vi möter Mora.

Alba har ett tufft program den närmaste tiden med matcher mot de fyra bästa lagen i serien. Efter Mora väntar Uppsala, Granlo igen och så derbyt mot Godis.

– Vi får försöka plocka de poängen vi kan i dom matcherna. Sedan kommer de fighter vi verkligen ska vinna för att fixa den mittenplats som vi siktar på, avslutade Albatränaren.

 

Annons