Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Albadamerna till ettan

Utan några problem vann Albas damer även den andra kvalmatchen mot Björklinge.
Denna gång skrevs slutresultatet till 7–1.

Annons

Förra helgen vann Albas damer den första matchen av två mot Björklinge i kvalet till division 1 med 13–1. I går var det dags för returen i Uppsala, det blev en match där Alba visade överlägsenhet trots att Björklinge tuffat till sitt spel.

Den inledande perioden började med ett svagt Albaspel. Men inte heller hemmalaget tog tillräckligt med initiativ, vilket gjorde att Alba hann finna formen och ta ledningen i mitten av perioden efter ett frislag. Innan pausvilan hann Sandvikentjejerna även göra 0–2 i powerplay.

Mittenperioden blev målsnål. Endast ett mål producerades, Albas 3–0-mål.

I den tredje perioden återfann Alba det spel som är så fenomenalt. Men Björklinge vägrade att ge sig och kämpade emot med så tufft spel som möjligt. Dock kunde inte ens det hårda spelet från hemmalaget stoppa Alba, som gjorde 4, 5 och 6–0 innan Björklinge reducerade på straff.

När matchen blåstes av så kunde publiken och spelarna konstatera att Alba vunnit matchen med 7–1, totalt 20–2, ett resultat som skickade laget raka vägen upp till division 1.

– Vi spelade lite lugnare idag samtidigt som Björklinge spelade mer grinigt, sade Albas enastående back Karin Nygren.

Nygren tillhör den grupp av tjejer i Alba som till vardags representerar RIG Umeå. Nu när Alba avancerat i seriesystemet kommer just RIG stå för ett av motstånden. Detta gör att Karin Nygren och hennes lagkamrater i Umeå kommer att få möta sitt forna lag Alba nästa år.

– Det kommer bli riktigt kul att få spela mot Alba sen, avslutar Nygren.

Albas tränare Hans Edström var riktigt nöjd efter matchen:

– De (Björklinge) spelar tuffare idag och visade att deras spel kunde bli bättre än det var i Sandviken. Men vi hittade varandra bra i laget och vann även denna match.

• Vad är dina tankar om säsongen i division 1 nästa år?

– Tjejerna kommer att vara ett år bättre nästa år så det blir kul. Dessutom får de möta några av sina medspelare från idag så det kommer nog att kännas annorlunda.

SIMON ISAKSSON

ALBA–BJÖRKLINGE BK 7–1 (2–0, 1–0, 4–1)

Målen, Alba: Emma Åström 2, Karin Nygren, Sophie Karlsson, Anna Carlsson, Jennie Svensk, Linnea Hansson.

Bäst i IBK Alba: Karin Nygren, Emelie Edström.

Mer läsning

Annons