Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Albas damer hetast i seriepremiären

Det var seriepremiär och två riktigt taggade lag när IK Sätra tog emot IBK Alba i division 2 damer i Valbo Sportcentrum. Men det var Alba som tog initiativet från början och var det bättre laget genom hela matchen.

Annons

Ett skadedrabbat IK Sätra visste att dom skulle få en tuff match mot Alba men förlust med 7–1 och ett stort spelövertag av Alba hade man nog inte räknat med.

– Vi springer och kämpar men det händer ingenting, sa en besviken Sören Blank, tränare i Sätra.

Alba visade upp ett fint passningsspel och man var väldigt tät i defensiven. Bortalaget radade upp målchans efter målchans och man kunde ha gjort betydligt fler mål än sju om det inte varit för en storspelande Katarina Lööf i Sätramålet.

Daminnebandyn i Gästrikland är inne i en svår period för tillfället. Det finns inget lag från Gästrikland som spelar i en högre division än två och det känns konstigt med tanke på hur många tjejer det är som spelar innebandy. En orsak kan vara att det är svårt att få tag på träningstider eftersom det finns så få hallar.

– Vi får träna i X-huset en gång i veckan och där finns det inte ens omklädningsrum och dusch, och golvet är under all kritik, sa Sören Blank.

En annan orsak till att det går tungt just nu kan vara att det är många som flyttar från Gästrikland, många går till Falun eller andra större klubbar.

– Vi har inför den här säsongen tappat fyra nyckelspelare som flyttade till Umeå och går innebandygymnasium där, sa Magnus Nordahl, tränare i Alba.

0–1 (08.13) Denise Timmann, 1–1 (09.11) Yasemin Artas, 1–2 (09.45) Maya Engblom, 1–3 (18.07) Christine Andersson.

1–4 (06.38) Camilla Bergström.

1–5 (10.02) Anna Lundin, 1–6 (12.26) Christine Andersson, 1–7 (17:29) Lisa Grunning.

4x2 min. : 4x2 min.

3: Katarina Lööf

2: Yasemin Artas

1: Mathilda Thollén

Mer läsning

Annons