Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Albas stora ras – från 3–1 till 5–11 i sista perioden

Det blev en blytung förlust i seriepremiären av Division 1 Norra för IBK Alba. Ledningen med 3–1 inför den sista perioden, blev till förlust med 5–11 mot FBC Uppsala. Alltså 2–10(!) i den sista perioden. Vad var det som hände?

– Vi faller ju ihop som ett korthus och tappar precis allt. Så här får det inte se ut, säger en besviken tränare Ronny Hjelm.

Annons

Men om vi ska ta det från början så såg det alltså riktigt bra ut. I första perioden förde man matchen till stora delar. Det var bara målen som saknades. Men dom skulle komma och i tät följd dessutom. Efter 18.16 snurrade Viktor Johannesson runt sin försvarare och stänkte dit 1–0. Bara 18 sekunder senare så var det Olle Eriksson, som bröt sig in på mål och trycker dit tvåan. Helt välförtjänt ledning.

– Det är klockrent i första. Vi gör det vi har sagt att vi ska och har tålamod i anfallsspelet, säger Ronny.

Även den andra perioden är till stora delar Albas. Men FBC får ändå lite kontakt då man kan reducera efter fem minuters spel. Ett mål som kändes tungt då duktige målvakten, Emil Börjegren Wiman, gjorde en kanonräddning på första skottet men sedan fick inte utespelarna bort bollen.

Alba fortsatte dock att spela bra och när backen Mattias Ljunggren från egen planhalva lyfte in bollen mot mål och förbi en skymd målvakt i FBC fram till 3–1, kändes det väldigt stabilt. Man hade även lägen att utöka sin ledning.

Men så kom då den mardrömsliknande sista perioden. Det började redan efter 2.47 då planens gigant, Jakob Dahlén tog vara på en målvaktsretur. Sedan gick allt väldigt fort. Bara dryga minuten senare så var det kvitterat. Tränare Hjelm tog då timeout.

– Jag förstod att det skulle kunna bli lite darrigt efter deras kvittering, så därför tänkte jag ge grabbarna en möjlighet att samla ihop sig. Det blev ju total motsats, suckar han.

Det kan man lugnt påstå. FBC som nu hade fått upp ångan rejält körde över stackars Alba och man skojade friskt med ett allt mer snurrigt hemmalag. På sex minuter gick uppsalalaget, från 3–3 till 3–7 och punkterade naturligtvis matchen. Att det sedan rann i väg får väl sättas upp på kontot, uppgivenhet.

– Vi blir ju statister i sista perioden och vi gör enkla missar. Vi får sätta oss ner nu och prata igenom detta och sen gå vidare. Vi har fått oss en tankeställare nu. Detta var ju trots allt första matchen, så vi ska ju inte gräva ner oss helt, säger Ronny som för övrigt kommer att sluta som tränare redan efter tre matcher.

– Ja, det är min arbetssituation som gör det omöjligt att fortsätta. Ingmar Lövdal kommer att ta över och det känns helt ok. Han har varit med länge i organisationen, så det blir inga jätteförändringar.

Men förändringar måste man nog göra till nästa match, för sådana här kollapser har man inte råd med.

 

 

Mer läsning

Annons