Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alex Svensson tillbaka i Gävle GIK

Alex Svensson köper ut sig själv från sitt kontrakt med IBK Alba – och återvänder till Gävle GIK. – Jag fick hjälp av några sponsorer, säger Alex Svensson.

Annons

Sporten har i veckan berättat om turerna kring målvakten Mathias Sparring, som till slut hamnade i Runsten.

Nu är även nästa tvist löst. Backen Alex Svensson, 34, som hade kontrakt med Alba över kommande säsong, har nu löst sig själv från kontraktet.

Hur mycket kostade det?

– 7 000. Det är för mycket för en gammal spelare och det har jag sagt till dem. Det har varit mycket strul men jag är jättenöjd att det löste sig och att jag är tillbaka i Godis.

Vem betalade?

– Några sponsorer gick in och hjälpte till.

Var Godis en av dem?

– Nej, det var de inte, säger Alex Svensson, som inte vill kommentera vilka sponsorerna var.

Alex Svensson lämnade Gävle GIK inför förra säsongen men trivdes inte i Alba och valde att hoppa av under pågående säsong.

– Jag kände ingen i Alba och trivdes inte. Jag bor ju i Gävle och har mitt jobb och alla mina vänner här. Även en 34-åring kan begå misstag, säger Alex Svensson.

Varför lämnade du Godis?

– Det var lite struligt i Godis då, jag tyckte att en viss person hade lite väl mycket makt. Men det där känns löst nu.

Sporten har förgäves sökt Albas sportchef David Eriksson-Gladh för en kommentar men så här skriver klubben på sin hemsida:

"Det är av yttersta vikt att alla känner till att IBK Alba inte har förhandlat med någon förening utan själva förhandlingen har skötts mellan klubben och Alex Svensson själv. I och med det så hoppas vi ta död på diverse rykten eller liknande som står på en klubbs hemsida att han skulle bli ett så kallat ettårsfall."

Mer läsning

Annons