Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strömsbro i hårdträning inför säsongen – med fem spelare ut och sex nya in: "Ska kunna hålla högt tempo hela tiden"

Strömsbro fick ett fint besked på hur bra man har skött försäsongsträningen när laget vann deras träningsmatch mot Alunda med 8–1.
– Vår fystränare har kört riktigt hårt med tjejerna och det såg riktigt bra ut, vi tappade inte tempot utan höll vårt höga tempo hela matchen, säger tränare Tomas Eriksson.

Annons

Efter förra årets säsong har man tappat fem viktiga spelare i Therese Mineur som börjat plugga i Örebro och Loretta Man, Anna Hultman, Johanna Persson och Malin Svedberg som alla lagt ner satsningen på innebandy.

– Tyvärr är det så men det får man ta och vi har fått in många nya som jag tror på, säger Eriksson.

Av de sex nya spelarna är det flera som gör comeback efter uppehåll, bland annat Emma Åström som spelat i högstaligan tidigare och som kommer att vara en stor tillgång för laget.

– Ja hon, tillsammans med Malin Eriksson som äntligen fått en skadefri försäsong och Josefin Rutqvist Ohlsson som varit väldigt viktig länge, kommer att vara nyckelspelare för oss, säger Eriksson.

Förutom Åström är det målvakten Andréa Lundgren, Elin Eriksson och tre yngre spelare från KAIS Mora i form av Lovisa Andersson, Ellinor Öberg och Victoria Tenlén Halvarsson som är tillskott.

Kommer det att bli mycket jubel för Strömsbro som har ett nytt lagbygge på gång?

Och på tränarsidan är det just nu Eriksson som är själv utan assisterande och Leif Karlsson som har hand om fysen medan Andreas Wallin är målvaktstränare.

Men målet är att man ska hitta en assisterande också.

– Vi håller på att försöka hitta någon som kommer att passa men just nu är det jag som sköter träningarna själv, säger Eriksson.

I helgen är det dags för teambuilding kombinerat med träningsläger och augusti är en tuff månad med sex träningar i veckan.

Men efter en stark träningsmatch ser det lovande ut.

– Det var ett positivt besked och vi kommer när säsongen startar att göra allt vi kan för att vinna alla matcher och spela så bra vi bara kan. Någon placering har vi inte satt ut som mål, utan det är spelet det handlar om. Förlorar man en match där man har gjort allt man kunnat kan man också gå rakryggad, säger Eriksson.

Mer läsning

Annons