Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GGIK:s förstakedja visade vägen – igen

/
  • Simon Cederström lyfter in 5–2 för Gävle GIK efter fint förarbete av Oliver Frykman. Förstakedjan stod för elva poäng totalt när GGIK besegrade Haninge med 8–4.

Ett nytt försvarsspel gjorde Gävle GIK något osäkert inledningsvis.
Men efter halva matchen hittade laget rätt – och förstakedjan fortsatte att imponera.
– Det blir lätt när alla gillar att kontra, säger Alexander Larsson efter 8–4-segern mot Haninge.

Annons

Gävle GIK avslutade 2014 med en 4–7-förlust hemma mot Järfälla. Förra söndagen hittade laget vinnarspåret igen när Wibax Patriot IBK Piteå besegrades med 6–3 på bortaplan – och inför årets första hemmamatch mot Haninge kunde GGIK tacka just Wibax, som bortaslog GGIK:s toppkonkurrent Djurgården med 7–2 på lördagen.

Och GGIK stod pall för favorittrycket på söndagen – även om spänningen levde när halva matchen var spelad.

– Under första halvan av matchen var vi lite för snälla, vilket jag tror hade att göra med vårt modifierade försvarsspel. Vi förändrade det lite i veckan genom att försöka stänga vissa ytor i stället för att det blir så mycket man-man-spel, säger GGIK:s tränare Andreas Lindström och fortsätter:

– Vårt spel blev lite lidande av det i början. Vi tänkte för mycket på positionerna försvarsmässigt och det låste sig offensivt. Men efter att vi hade snackat igenom det i första periodpausen och gjort några justeringar blev det bättre.

Efter att Oliver Frykman något turligt hade gjort 3–2 i power play lossnade det rejält för GGIK – och inte minst för hemmalagets fenomenala förstakedja. Innan andra periodens slut lyckades Simon Cederström göra både 4–2 och 5–2 efter framspelningar från Alexander Larsson och sedan Oliver Frykman.

Haninge fick viss kontakt en bit in på den tredje perioden, men GGIK var aldrig hotat.

– Jag kände ingen riktig oro i tredje perioden och vi hade allt under kontroll, konstaterar Oliver Frykman, som trodde att han skulle noteras för ytterligare en assist i slutskedet när Alexander Larsson fick öppet mål.

– I stället för att avsluta väntade han in målvakten och passade sedan till Simon.

Till slut var det ändå Larsson som stänkte dit matchens sista mål när Cederström missade.

– Det är roligt att se honom spela. Vi har spelat ihop länge och på slutet syntes det att vi har väldigt roligt ihop, säger Frykman om Larsson och trions fina samarbete.

Alexander Larsson:

– Det blir lätt när alla gillar diagonalspel och att kontra. Det var lite segt i början i dag, men sedan kom vi i gång. Vi är farliga när vi ställer om.

Du spelar hellre fram än avslutar själv?

– Ja, det är roligt. Men hade det stått 7–6 hade jag skjutit själv, säger Larsson med ett leende om situationen på slutet när han först ville låta Cederström göra 8–4.

Trion kom upp i elva poäng totalt, Alexander Larsson och Simon Cederström är etta respektive tvåa i poängligan i allsvenskan norra – och GGIK har stärkt sin serieledning.

– Det var många som underskattade oss och tippade att vi skulle åka ur, men nu har dom fattat vad vi går för. Vi visar att vi hör hemma där uppe, säger Oliver Frykman.

Mer läsning

Annons